Mile Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 16/07/2006 | Izvor: Sport, Mondo Fudbalska reprezentacija Srbije u prvoj zvaničnoj utakmici, 16. avgusta protiv Češke u Pragu, nosiće crvene dresove, plave šorceve i bele štucne. _____________________________________________________________________________ Moj komentar: Kombinacija crvene i plave boje na dresovima je OK(na primer dresovi Barselone)ali kombinacija crvenih dresova sa plavim sorcevima(boje zastave) je lose resenje.Bolje je crveni dresovi,beli sorcevi i crvene stucne(boje zvanicnog grba Srbije) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oliver Brown Posted July 17, 2006 Report Share Posted July 17, 2006 slazem se! plavi sorcevi nikako! mozda plave stucne, a bijeli sorcevi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mile Posted August 11, 2006 Author Report Share Posted August 11, 2006 Evo slika novih dresova(sa sajta FSS) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirtodor Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 a ) sad skoro sam gled'o bas lep dokumentarac o istoriji brazilske reprezentacije; izmedju ostalih, pricao je i dizajner njihovih dresova (k'o bi rek'o da Brazilci nisu rodjeni u zutim majicama i "plavetnim" sorcevima, he?); covek je tamo daleke 50-te, ili tako nekako, pobedio NA JAVNOM KONKURSU ZA DRES; naime, Brazilce je toliko tuk'o maler da su verovali da treba sve da promene, pa i dresove... i tada, pre vise od pola veka, uradili su to onako kako se u civilizaciji i radi: na konkursu, koji je u brief-u imao, otprilike, samo jedan obavezni element: koristiti boje sa drzavne zastave Brazila; e, da: pobednik je za svoju pobedu saznao sa naslovne strane dnevnih novina, kada i cela nacija. b ) drzavni grb na dresu nacionalne reprezentacije? hm, otkud to? valjda tu treba da stoji grb/znak nacionalnog fudbalskog saveza? c ) i, na kraju, da neko ne pomisli da ce Klementea da drma nostalgija, mala usporedba (Izvor: Wikipedia): Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteel Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 czach republic ???? :D inace meni je ok crveno - plavo bela kombinacija koju cemo imati samo mi se grb ne svidja Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny. Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Kako smo se nadali dobro smo se udali. mirtodor ne prizivaj zlo, nemoj da te neko čuje pa još da stavi onaj grb na dres. Ja kako sam zamišljao tu kombinaciju još je super ispalo. Od nazad mi se malo ne sviđa dok je spreda pristojno. Čitao sam na b92 da je font kojim je ispisan broj isti onaj koji je na našim novčanicama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aneley Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Meni je uzasno ruzan shorc. Zar ne bi bilo bolje da je beo shorc a plave shtucne? :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraganB Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 meni super izgleda, bas ono, mnogo bolje nego sto sam se nadao :) MrSteel - to je onaj fazon da za svaku utakmicu imaju nove dresove na kojima pise imena protivnika (Englezi imaju takve, i mnogi drugi) :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christopher Carrion Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Meni je uzasno ruzan shorc. Zar ne bi bilo bolje da je beo shorc a plave shtucne? :huh: Da, ali onda to ne bi bio raspored boja kao na zastavi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spotter Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 boje zvanicnog grba Srbije To (srecom) nije zvanican grb Srbije, vec grb koji se koristi po preporuci srpskog parlamenta iz avgusta 2004. godine. Srbija, verovali ili ne, jos uvek nema grb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spotter Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Da, ali onda to ne bi bio raspored boja kao na zastavi... sto mora da je takav (najbanalniji moguci) raspored? zasto boje zastave uopste moraju da budu na dresovima? to pravilo u poslednje vreme striktno slede samo east-europe reprezentacije.. najbolje evropske repke upravo to nemaju: italija, nemacka, engleska, holandija... od ostalih japan, australija, slovenija, austrija, itd.. Indikativno, za "posebnu" boju odlucuju se zemlje izuzetne vizuelne kulture, koje mnogo polazu na dizajn i branding. Gde smo mi tu, govori i izbor boja na novom dresu Srbije... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteel Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 al mi smo skoro dobili drzavnost :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spotter Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 ^ dobili smo je 1878. ;) Slovenci i Hrvati su je dobili tek nedavno, ali nisu pohitali da boje sa zastave slojevito preslikaju na dresove kao na dobos torti :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kai Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Pogotovo ne Hrvati, sa šahovnicom svuda po dresu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UMETNIK Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Meni su ovi dresovi sooper, jedva cekam da vidim drugu kombinaciju(AKO JE IMA) i da kupim jedan od dresova. Cena ce biti: 4.250 din. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
the Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Indikativno, za "posebnu" boju odlucuju se zemlje izuzetne vizuelne kulture, koje mnogo polazu na dizajn i branding. Gde smo tu, govori i izbor boja na novom dresu Srbije... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spotter Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Pogotovo ne Hrvati, sa šahovnicom svuda po dresu. Hrvati su mogli da se opredele za barjak-varijantu 'crveno-belo-plavo' (koju niko nema), ali nisu slepci kao mi.. od dresa sa sahovnicom napravili su najprepoznatljiviji nacionalni brand, i na tome im svaka cast. Na nedavnoj anketi BBC-a, hrvatski dres sa SP 1998 je izabran za 4. najbolji svih vremena. Bio sam u Nemackoj za vreme SP i video gomilu ljudi, svih rasa i nacija, kako nose hrvatske dresove, jednostavno se smatraju kultnim.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kai Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Sve to stoji, samo je naš znatno teže predstaviti od šahovnice. http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...90&hl=novi+dres A iskreno, u sebi se mislim... Malo je bitnije kako će igrati fudbal od toga kako će izgledati... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jee Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 Meni je uzasno ruzan shorc. Zar ne bi bilo bolje da je beo shorc a plave shtucne? :huh: word. bilo bi najbolje da nema plave ili bar da su kopachke plave. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Branislav Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 a meni bi bilo najlepshe da konachno pochnu da POBEDJUJU! Dres može da bude i crn. :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djorzgul Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 crni dres sa zlatnim orlom i zlatnim vezenim slovima..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirtodor Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 crni dres sa zlatnim orlom i zlatnim vezenim slovima..... ...i crnom fantomkom... :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djorzgul Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 hahaaaaaahahaha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Branislav Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 Ocrnjena "Srbija"! Terrorrizzam! Terrorrissty! HAHAHAHAHAHA! :lol: Terorrisheemmo jadnu evropu i ostatak sveta! :lol: Ratnici! :lol: :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christopher Carrion Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 sto mora da je takav (najbanalniji moguci) raspored? Zato što je to odlika primitivnih naroda koji ne umeju da izraze svoju posebnost na adekvatan način. Nemamo himnu, zastavu, grb, uređeno društvo i zemlju toliko godina... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts