ZMAJ COLOR Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 Bobby, kakve veze ima sad papir sa kalkulacijom cene otiska, pa normalno je da se koristi kvalitetniji Kunstdruk, vadiš ga iz B2 i vozi. Sve koje znam a znam ih mnogo ( imaju DC12, DC5252, DC250,DC252, DC8000,) koriste kako ti kažeš rezani papir a imaju i ugovor ( imaju u ponudi Xerox papir čisto reda radi). Po ovome si ti koristio Xerox papire do sada?????!, Izgleda da si ti uštedeo na papiru a ne na toneru i delovima i servisu. Drugo isuviše malo vremena imas masinu i da bi mogao da napravis dobru računicu. Ja sam nekih 6-7 godina u poslu i sa svima u kontaktu, i nema ko mi nije rekao da je održavanje po "kliku" jeftinija i komfornija varijanta ( recimo od 100 njih 98, ona dvojica nisu hteli da priznaju). Verujem i znam da ti zasmeta kada treba da se plati račun za klikove, ali ne zaboravi da si ti na tome napravio nekoliko puta vise para, a mozda i vise, bez cimanja i plaćanja servisa i čekanja. Ja bi voleo da sve funkcioniše ovako, samo da ne stiže racun, ali to izgleda ne može. Moje mišljenje jeda je Xerox održavanje bolje, jer te ne boli glava,pozoveš kažeš šta te muči i ende, ne sekiraš se za tonere, bubnjeve, servis, momci su brzi i dobri, boli te briga da li je fleka, ovakva ili onakva itd... ( nesmem da pomislim kako će matematika da ti izgleda kada uzmes u obzir bubnjeve, belt traku, klinere, razne rolnice, nedaj bože neku ploču ili deo ripa). Ne želim da te obeshrabrim i zelim ti da uspes, ali prosto kada se sve uzme u obzir ja glasam za ugovor, a racunica od 800 e ustede je veoma diskutabilna i paušalna. Treće ja sam mislio da ovi iz Beograda Xpro i Alfa isto rade u MNE, jer ako je isti region, trebalo bi da je i ista cena "klika" ustvari sam siguran, i sam imam ponudu na kojoj piše cena klika po paketima i to je manje bego što si ti napisao. Sve u svemu želim ti sreću, DC252 je fenomenalna mašina,nešto najbilje što sam video i probao ( valjda je i DC250 slična), i sigurno nisi pogrešio što si nju uzeo, tako da samo sreća da te posluži, a ostalo će vreme pokazati. Ps. jesi li stampao na lajnerima, mislim da može i na njima a izgleda super.
Bobby.MNE Posted February 23, 2010 Report Posted February 23, 2010 Ako moze neko da mi iz iskustva pomogne u jednoj stvari. Znam da se kod digitalne stampe najbrze trosi YELLOW toner, ostali su skoro ujednaceni, ali na mojoj Docucolor 250 se zuti trosi mnogo brzo. Naime, sa svim tonerima, zavisno od stampe, mogu da odstamam prosjecno 5000-6000 A3+ strana, a sa zutom jedva oko 3000+. Da li se ovdje radi o pogresnom profilu, nekom podesavanju na samoj masini ili sta vec. U globalu su mi svi otisci malko zuti sto i nije neka veeeeliiika greska ali volio bih da to bude ok. Kako da smanjim nanos zute boje, jer mislim da je ipak prevelik i da je vecina ode u trash. Mozda grijesim i ovo sve ovako treba ali reko ko pita ne skita.
sitografista Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 Da li je neko video otisak Ricoh AP 3800, na cega to lici?
osigurac Posted March 2, 2010 Report Posted March 2, 2010 dali se iko od vas susretao sa Canon-om IR 5000, i ako jeste kakav je otisak, i stanje sto se tice odrzavanja masine, i dali je bolje uzeti Canon IR 5000 ili Xerox 3535?
kermit Posted June 3, 2010 Report Posted June 3, 2010 Imam DC12 i EX12 Fiery rip. Da li neko slucajno ima softver u verziji 2.0 ili neki SP da update-yjem moj 1.0? ili bar dravjver za 1.0 za windows XP. Problem koji me muci je sto ne mogu da stampam custom strane, zakucan sam na predefinisane A4, SRA3, A3 ... ali ne mogu da ja ukucam dmenzije jer onda poludi i stamopa djubre u zutoj boji svaka pomoc dobrodosla
designersbg Posted February 4, 2011 Report Posted February 4, 2011 Zdravo, imam jedno pitanje za kreativ, henrik, ili neko ko se razume u stampu, šta je 2400*2400dpi,, CMYK
SEnder Posted October 27, 2011 Report Posted October 27, 2011 Imam DC12 i EX12 Fiery rip. Da li neko slucajno ima softver u verziji 2.0 ili neki SP da update-yjem moj 1.0? ili bar dravjver za 1.0 za windows XP. Problem koji me muci je sto ne mogu da stampam custom strane, zakucan sam na predefinisane A4, SRA3, A3 ... ali ne mogu da ja ukucam dmenzije jer onda poludi i stamopa djubre u zutoj boji svaka pomoc dobrodosla Ima v.2.0. Instalira se sve ispocetka. Za zutu postoji patch koji ubacis sa CWS-a.
MontSAT Posted August 22, 2012 Report Posted August 22, 2012 što je mrtva ova tema ovako :) zna li neko, kako da podesim Xeroxa C560 kad štampam na onom fabriano i lajnen papiru što ima kao neke reljefne linijice? ovi odštampani uzorci što dobih fenomenalno izgledaju, ja ne uspijevam mora da negdje u podešavanjima griješim. hvala
amalaberga Posted September 20, 2012 Report Posted September 20, 2012 Kupila sam Xeroxovu mšinu, Docucolor 12, polovnu. Kako mi je ovo prvi susret sa digitalnim mašinama nemam nikakav kontakt sa ljudima koji takve mašine i održavaju. Dakle, da li neko zna i ima kontakt nekog servisera za ovu mašinu. Bila bi vam jako zahvalna.
Avet Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Pozdrav, imam malu ofset štampariju, a planiram da se malo upustim i u digitalne vode, imam u ponudi Xerox DC12, koji bi kod mene radio uglavnom vizit karte, manje brošurice, flajerčiće i sl. pa me zanima kakve su te mašine u kvalitetu za taj posao, koliko koštaju toneri, servis, koliki je max i min format, brzina štampe i sl.? Kako se poredi ca Konica Minolta C220? Odgovor mi je malko hitniji.
djokkinen Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Evo da ti kažem za c220 šta i kako može pa ti vidi dalje... mada sam ti možda već neke stvari i objašnjavao papir: paus, bezdrvna 70/80/100 gr, kunstrduk 135/150/200/250/270/300, hromo karton, specijalni papiri (320-330 gr), muflon, termo folija format: 457x310 ili baner štampanje 1200x297 mm servis: zavisi ko ti ga radi i kako namešta mašinu (npr. mali servis može da bude i na 5000 i na 10000 i na 15000 otisaka) toneri: isto kao i za servis, zavisi gde uzimaš, možeš proći i do 1000-1500 dinara jeftinije po toneru Uglavnom, c220 je bolji od novijih modela (c224), to mi kažu i serviseri i prodavci. Ako te malo više interesuje dođi u ponedeljak do mene...
Bojana85 Posted April 28, 2014 Report Posted April 28, 2014 Mene interesuje informacija o necepljivim papirima za digitalnu štampu, da li ih neko u Srbiji prodaje?
Banche Posted January 20, 2019 Report Posted January 20, 2019 Da li postoji neki stampac za kucnu upotrebu a4 format, koji moze da stampa na belu fleks foliju? Da sa posle tako odstampana folija preko prese nalepi na majice ili dresove.
Recommended Posts