Jump to content

Recommended Posts

Posted

E pa da se i ja pohvalim, pazarih od dishapauna 300d-a pa danas konachno nadjoh vremena da izadjem napolje i da fotkam... I eto upade jedna lepa...

Inache dekica je prosio na bulevaru i bio mi je strashno zanimljiv, dadoh mu 100 dinara i njgovoj sreci nebeshe kraja, a ni mojoj jer uhvatih lepu fotku...

sirotinjska_radost120060505prw.jpg

kliknite na slichchku za veci format...

podatke imate u exifu..

Posted

aj' sad lepo da neko bude dobar, jer mislim da sam ja vise puta pokaz'o dobru volju - znam da je bilo ovde, ali nisam upamtio - kad neko kaze "podatke imate u exifu" - kako se vidi taj exif? (ne zahebavam - keve mi ne znam - mislio sam da je desni mish pa properties, ali nije).

chicha ti je onako.. mogao si mnogo bolje da realizujes, al' posto je nov aparatus - oprosteno ti je - ipak je meni na stockovima najprodavanija slika NO <100 sa novim aparatom (koja je i malo "umetnos'" ha ha).

Posted

Докторе, properties па summary. Све ти пише.

Нека те послужи нов апарат. Штета, пропустио си прилику да направиш сјајну фотографију. Не свиђа ми се ни композиција ни кадар. Много елемената смета: леви зид, светло доле, велика празнина десно. За оштрину ти је опроштено :) Било би боље да је цела у сенци. Ради још, напрееееед...

Posted

okachicu josh par, proveo sam malo vishe vremena sa njim, za kadar znam, ali sam imao problem da mu vridjem jer nije bash lepo mirisao pa mi je bilo teze za krupnjake a i nagluv je pa nije reagovao na moje konstatacije...imam josh par fotki koje cu kasnije okachiti, ali takodje imam problem i sa oshtrinom poshto nemogu lepo da vidim kroz trazilo, ustvari na razilu mi pokaze da je fokusirano kada ono nije...

Da i jedno pitanje kada slikam RAW jer moguce da iz nekog programa za obradu rawa podeshavam i oshtrinu ili moram da se akcem po photoshopu???

Poz i hvala na sugestijama ;)

Posted

Sa srećom kupovina, fina je to mazgica, sad samo da te dobro služi, a vidim već je tako.

Obično ne otkidam previše na ovja tip fotki, jer je većina njih sa visine, bez neke vidljive priče i većeg promišljanja... jednostavno okinuta zato jer su prosjaci uvijek u modi, i svuda ih ima. Međutim, ovdje se vidi promišljanje, vidi se trud, spustio si se na njegov "nivo" i tako podjelio sa nama bar djelić takvog života. A on gurnut na marginu, bez nekog vidljivog izlaza, potpuno nenametljiv i u sjeni. A sluti se tamo negdje ne tako daleko bolji i svijetliji život, ali on je izgleda daleko od toga. Za mene veoma dobar rad, promišljeno napravljen i pun simbolike. Čestitam i na radu i na novoj pili.

Posted

dve stvari...

1. posto je portret trebao si da se spustis u njegovu ravan, ili ako si hteo da ga gledas sa visine onda si bar trebao da ekstremizujez svoju nadmocnu poziciju

2. ako je crno bela onda je crno bela

p.s. dobra mu kapa... to je prica

Posted
Sa srećom kupovina, fina je to mazgica, sad samo da te dobro služi, a vidim već je tako.

Obično ne otkidam previše na ovja tip fotki, jer je većina njih sa visine, bez neke vidljive priče i većeg promišljanja... jednostavno okinuta zato jer su prosjaci uvijek u modi, i svuda ih ima. Međutim, ovdje se vidi promišljanje, vidi se trud, spustio si se na njegov "nivo" i tako podjelio sa nama bar djelić takvog života. A on gurnut na marginu, bez nekog vidljivog izlaza, potpuno nenametljiv i u sjeni. A sluti se tamo negdje ne tako daleko bolji i svijetliji život, ali on je izgleda daleko od toga. Za mene veoma dobar rad, promišljeno napravljen i pun simbolike. Čestitam i na radu i na novoj pili.

:)

Posted

che prijatelju svaka chast razumeo si ono shto sam hteo da ispricham!

Hvala za chestitke na makini, tek ce da me sluzi ;)

@ veki

1. ovakvom ne toliko gornjim rakursom sam ipak hteo da ga priblizim svima nama...

2. tu si najverovatnije u pravu, ali crno bela mi se nije puno svidela a ni full kolor, te sam trazio neshto izmedju...