oprosti Posted April 24, 2006 Report Posted April 24, 2006 Evo ovih dana sam zavrsio mali animacijski zadatak. Dizajnirao sam ovog malog karaktera Droppy-ja, koji pretstavlja cistu vodu, za interaktivnu prezentaciju za jedan naucno-popularni centar. Kao, prica se o 9 hazarda za cistu vodu, prilicno suhoparno, tako da je moj zadatak bio da to malo zacinim necim simpaticnim. Animacije mora da su loopable. http://www.oprosti.com/documents/9negativez-w.mov (QT sa H.264 codec-om) Svaki hazard nosi na kraju i neku pozitivnu poruku-akciju tako da su ova 3 pozitivna, vise generic, nego vezana za temu. http://www.oprosti.com/documents/3pozitivez-w.mov Koristio sam Flash i AfterEffects. Frame by frame animirano u flashu, ocisceni solid shape-ovi, exportovano kao image sequence, a ovaj look uradjen u aftereffects (nije one touch FX :) ) Volio bi cuti kriticke komentare. Hvala unapred...
babybottle Posted April 24, 2006 Report Posted April 24, 2006 Koju si kompresiju koristio. netje da mi pusti.
Himself Posted April 24, 2006 Report Posted April 24, 2006 Mora Quick time 7. Super su kondomcici :) salim se, favorit global warming. Kod poslednjeg Agriculture mi je nesrecno resen loop tj. spusti glavu zato sto je skenjan ali kada bi pozicija glave bila bliza prvoj ili da je sam prelazak na vez bio malo sporiji bilo bi lepse. Kontam da imas fiksan broj frame-ova za loop sto otezava. Valjda sam bio razumljiv sve u svemu lepo izgledaju.
thinker Posted April 25, 2006 Report Posted April 25, 2006 odlicno izgleda... karakter je isto odlican... ako bas moram da cepidlacim, na weird weather bih pre stavio da ispari od vrucine nago da se onako cudno ugreje i pljosne dole.. ali kazem, cepidlacenje....
oprosti Posted April 26, 2006 Author Report Posted April 26, 2006 Hvala na komentarima! @himself, nisam bas najbolje skuzio komentar oko zadnjeh klipa. Slazem se da su se neki detalji mogli rjesiti i malo drukcije ali, eto, ovo je bila prva zamisao, tako ostalo, budzet nije dopustao mnogo modifikacija... @thinker, znam na sta mislis. Te dvije crtice su samo simbol hladnog i vruceg vremena, samo brz nacin komunikacije sa publikom. A ovo sto predlazes bilo bi mozda ponavljanje sa Global Warmingom. U stvari ne mislim da je veliki problem either way. @baby, hvala. Sustina je da animacije komuciraju na prvi pogled. Po dosadasnjim reakcijama ljudi, mislim da je to uspjesno. A sto se tice samog zanata aniamcije, uvjek ima mjesta za usavrsavanje i zato su kometari peers-a ;) uvjek dobrodosli. I treba ih traziti...
Recommended Posts