boa Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 Dok su svi slikali sve na berzi, ja sam se pozabavila ovom beogradjankom. Kao sto mozete primetiti,ovo je jedna veoma urbana maca koja se hrani u (na) in mestima i ne bi me zacudila da je upravo ona pojela amerkinu palu pticu :) Posto je imala prethodno ugovorenih planova nije mogla dugo da pozira tako da nisam imala puno vremena da smisljam kompoziciju. Na drugoj slici je u centru i ne mogu da se odlucim da li je u ovom slucaju to ok ili ne. Nekako mi se svidja sto se vide ljudi u pozadini posto to dodatno naglasava poziciju same mace. Na trecoj sam odsekla malo usi. Believe me, bio je taj skljoc i ona je otisla. Volela bih da cujem vase komentare i bila bih vam veoma zahvalna na njima. Sta sam radila da je doteram: crop (jedino na prvoj), noise reduction, selective colour i curves.
ada Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 Na sve tri fotke dopada mi se kolorit, mada su macine oci malo neprirodno plave, ali u ovom slucaju to je dobro leglo. Prva mi se najvise svidja, s tim sto ona nadstresnica malo mnogo bljesti. Sto se poze mace tice...dobro je sto je u pokretu, ali nekako mi nije cista situacija, deluje mi proizvoljno..macka bi trebalo da bude glavni detalj, a ne deluje mi ubedljivo. Cak i ako je sekund pre toga bila opasan lovac, mi to nismo videli:( .. Mozda bi bilo bolje da je u nekom dostojanstvenijem polozaju, kao na fotkama br. 2 & 3. Na kraju krajeva, to je ipak "cafe" ;) Na drugoj fotki mi se dopada to sto deluje kao da nam macka upucuje pogled koji znaci komentar na ono nesto sto se desava iza nje (kao da koluta ocima u stilu "ah, ti dosadni, dosadni prolaznici...da, boje njihove odece se slazu sa ostatkom fotke, ali bilo bi bolje da se iza mene zaista nesto desava, pa da i ja, tj. ova moja reakcija vise dodje do izrazaja"). ;) Treca mi je cisto estetska, bez neke price, i kao takva najmanje je zanimljiva.. mislim da bi bolje izgledala u vertikalnoj varijanti. :)
Deda Bole Posted April 20, 2006 Report Posted April 20, 2006 Da, secam se ovog snimanja .. Dok je maca pozirala, NSHappy i ja smo bili na drugoj strani ulice, a ja sam bio zauzet konzumacijom sendvica .. Ipak, od sve tri, meni se treca dopada .. B.
Photodjo Posted April 20, 2006 Report Posted April 20, 2006 Prva je skroz dobra street fotka,kompozicija je dobra,onaj natpis cafe radi posao,ali je malo maca pregorila,da si samo za jednu blendu manje eksponirala,ali kontam da je bilo na brzinu dok maca ne utekne.
Dr Bouz Posted April 20, 2006 Report Posted April 20, 2006 1. - sto ti rek'o i phtodjo + nije joj dobar izraz lica, t.j. mogla je i bolji , 2. meni najbolja, steta sto je starijoj gradjanki ocecena glava, 3. uskice + mozda bi i vertikalni kadar leg'o bolje. ev. wb ako vec nije rucno, onda na oblacic.
macho Posted April 20, 2006 Report Posted April 20, 2006 boa legendooooooo :) od sva tri shota meni je treci nekako najuspijeli, cak i taj hladan colorit odlicno pristaje uz takodje hladan macin pogled.. jos bi bolje bilo da nisi maci rezala ushi ali nema veze ;) ps. jel si provjerila dal je maca ili macak? :)
boa Posted April 20, 2006 Author Report Posted April 20, 2006 People thank you. Sve sto ste rekli stoji. ada: Hvala na detaljnijoj analizi. Maca na prvoj je medju prvim shotovima i tek kada sam ubacila slike u racunar primetila sam da se oblizuje i da ima tu neku cudnu pozu koja mi je bas interesantna-cist momenat, bez poziranja. Na ostale dve sam vec prisla i igrala se sa otvorom blende ali je sve bilo na frku, bojala sam se da mi ne pobegne. Oci stvarno izgledaju neprirodno ali je to nekako i krasi. Mozda je stavila sociva :) Sto se tice tende, pregorela je ali dok sam slikala nisam o tome razmisljala nego o subjektu fotografije. Mislim da cu vremenom i iskustvom doci do tog stadijuma gde cu obratiti paznju na sve aspekte kadra. boki: secam se da si spomenuo da si me video kako je fotkam. Izgleda da ste i ti i ona doruckovali u isto vreme :) photodjo: ali je malo maca pregorila,da si samo za jednu blendu manje eksponirala,ali kontam da je bilo na brzinu dok maca ne utekne. <{POST_SNAPBACK}> Sve si pogodio :) OT-nisam stigla da ti iskomentarisem temu pa cu ti ovom prilikom samo reci da mi se svidja lizard. Ne mogu da izdvojim najbolju ali prva kao da je za mrvicu bolja od ostalih. Svaka cast. doktore:slazem se sa komentarima. Dok sam slikala vertikalni kadar mi nije pao na pamet. Nisam neki ljubitelj crop-a (iako se nekada nesto mora odstraniti) i ne znam da li si mislio na ovako nesto ali eto probala sam da napravim neku vertical varijantu i ne izgleda lose. Dobije se tacno ono: 'ispunite fotografiju objektom fotografisanja'. macho: za usi se slazem a to sam i naglasila na pocetku. Probacu da docrtam taj delic sto nedostaje :) Sto se tice proveravanja pola, nisam to uradila ali gledajuci je kontam da tako hladan i ostar pogled mogu da imaju samo zmije ovaj zene, mislim zenski deo vrste :)
Deda Bole Posted April 20, 2006 Report Posted April 20, 2006 boki: secam se da si spomenuo da si me video kako je fotkam. Izgleda da ste i ti i ona doruckovali u isto vreme :) <{POST_SNAPBACK}> Nadam se samo da mene nije neko slikao dok sam se ja oblizivao .. he he, to bas ne bi bila neka fotografija B) B.
CyberKat Posted April 20, 2006 Report Posted April 20, 2006 ok, spit on me now, ali ne znam zasto se pojedinci toliko odusevljavaju sa ovim fotkama??... tipicni snapshots. *shrug* Boa, umes ti i bolje.
Cooler Posted April 20, 2006 Report Posted April 20, 2006 ok, spit on me now, ali ne znam zasto se pojedinci toliko odusevljavaju sa ovim fotkama??... tipicni snapshots. *shrug* Boa, umes ti i bolje. <{POST_SNAPBACK}> Upravo tako, mada naslucujem razlog :P
-=: soNic :=- Posted April 20, 2006 Report Posted April 20, 2006 ok, spit on me now, ali ne znam zasto se pojedinci toliko odusevljavaju sa ovim fotkama??... tipicni snapshots. *shrug* Boa, umes ti i bolje. <{POST_SNAPBACK}> yup. keep shooting.
boa Posted April 20, 2006 Author Report Posted April 20, 2006 keep shooting. <{POST_SNAPBACK}> Don't worry. I will :) Hvala.
macho Posted April 21, 2006 Report Posted April 21, 2006 ok, spit on me now, ali ne znam zasto se pojedinci toliko odusevljavaju sa ovim fotkama??... tipicni snapshots. *shrug* Boa, umes ti i bolje. <{POST_SNAPBACK}> pa.. tako se postaje fotograf :) sjecam se one praistorijske ZONE iz kamenog doba od prije 4-5 god,koliko je svaki komentar onda znacio ;) eto.. poslije ovoga ce definitivno da zapamti da macama (i machorima) vishe neskalpira ushi :D
Recommended Posts