Jump to content

konkursi

lisa
 Share

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

.

Председник жирија

др Синиша Мали, дипл.економиста

WtheFUCK???

Kada vidis samo domaca imena vrhunskih strucnjaka iz prakse i akademskog miljea (irony) u ziriju konkursa, bez ijednog stranog arhitekte sa kredibilitetom, na ovako velikom i ozbiljnom projektu, sve ti je jasno koliko je sati, koliko je ozbiljan konkurs. Paravan za uzimanje para.

Студентски конкурс

за идејно решење Кнауф штанда на сајму грађевинарства 2014.

Позив (JPEG)

Распис и услови конкурса (PDF)

Право учешћа:

Сви студенти Факултета организатора без обзира на годину студија.

Предајом рада сви учесници прихватају све услове Конкурса

Награде:

Жири састављен од представника факултета и Кнауф-а оцениће приспеле радове и доделити три награде:

I. Награда 60.000 динара+изведено Конкурсно решење + посета Кнауф фабрици у региону

II. Награда 36.000 динара

III. Награда 24.000 динара

За учешће на конкурсу потребно је извршити пријаву овде

• 3 months later...

ne uzimamo, ali je ovo postalo javno - politicko etiketiranje i to ne papirnim nalepnicama na ambalazi, vec laserski- bar kodovima po kozi, celu...u beonjaci uskoro.......koji je moj, on precednik zirija???

- do sada je sve ovo bilo tajno , klanovsko, our-ovsko....

sada - ovo je perverzno, and beyond....peep show, ali ne mora da se ubaci coin da bi se videlo.

sada je na izvol'te ga svima

onanija medj strukom.

sveopsta.

(ako nema kvacica na slovima onda je sifrovano - je l' da? niko nece razumeti osim nas - ovde koji se "poznajemo". niko me nece zvati na informativne u ulicu dana republike???? ha? ha? uh..kad bolje razmislim - orao pao, orao pao.)

• 4 weeks later...

Pregledao sam ceo pdf natenane. Iznova, sve cestitke za Gangu , tj. Lojanicu i ekipu, nije sarkazam, ubedljivo najbolji i najelegantniji projekat od svih, zasluzeno prvo mesto.

Sve ostalo, utisci, totalna katastrofa, druga nagrada Kolubara - no comment, ko sve danas sebe ne zove arhitektom. Video sam brdo nekih Kolhaas wannabe mega-kocki,totalni promasaji i svako odsustvo maste i originalnosti. A oni TARGAT-ovi cajnici su tek fijasko. U kategoriji osrednjih apstraktnih studentskih koncept projekata, ali daleko od ozbiljne arhitekture.

• 4 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

..ako volis da radis za kikiriki.....onda samo napred...300.000din prva nagrada, podelis na troje ljudi to je 100.000 din po glavi ali samo u slucaju da pobedite, a Bog te pita hoce li se ikada stvarno graditi ili je samo pranje para i blef po obicaju ovde....waste of time mu 2 cents.

Paralela, uradis par rendera za stranog klijenta, znaci samo model ,teksturisanje i renderi (sto ces svejedno raditi i ovde, plus idejno resenje, originalna ideja i tehnicki crtezi i sto cuda sto dodatno moras) i uzmes iste ili vece pare, koje su ti zagarantovane.

• 5 months later...

pa u tome je poenta.

otarasiti se viska miliona iz gracke kase.

- jos jedan kulturni centar/ bas nam ih zafalilo.

perica zamislja da saobracaj moze da ukine tek tako - uzme pare za malo apstrakcije (milionce)

a resavanje kolapsa ostavi za drugi konkurs.

pa opet iz pocetka - olaksavanje kase, pokusaj resavanja necega...

samo fali raspisivanje samodoprinosa za vake stvari.

bolje da su dali arapima, ovi napravili maketu - oni uzeli kredit i mi dobijemo sta dobijemo...

(bas se nalupah - ali primecujem da je bolje tako - veci prolaz imam u institucijama...)