little onion Posted June 25 Report Posted June 25 1. Rocton Rodeo -17dr by nebojsa lukic, on Flickr 2. Rocton Rodeo by nebojsa lukic, on Flickr 3. framed by nebojsa lukic, on Flickr 4. Rocton Rodeo -22dr by nebojsa lukic, on Flickr 5. earning pocket money by nebojsa lukic, on Flickr 6. O Canada by nebojsa lukic, on Flickr 7. I still ride by nebojsa lukic, on Flickr 8. fall flat on face by nebojsa lukic, on Flickr 9. Rocton Rodeo -358d by nebojsa lukic, on Flickr 10. Rocton Rodeo by nebojsa lukic, on Flickr 11. Rocton Rodeo by nebojsa lukic, on Flickr 12. Rocton Rodeo -339dr by nebojsa lukic, on Flickr 13. Rocton Rodeo by nebojsa lukic, on Flickr 14. Rocton Rodeo by nebojsa lukic, on Flickr 3
yagodinac Posted June 25 Report Posted June 25 Ima lepo uhvaćenih elemenata, 3 i 10 npr, mada treća mi nekako čudno preoštrena. Na 11 lepo uhvaćen panning (što nije uvek lako) a ostale su fotografski gledano višak mada narativno upotpunjuju atmosferu.
amaNS Posted June 28 Report Posted June 28 Mogla je serija i u reportaže, al kod njih je potrebno napisati i propratni tekst(ić). Meni to sve komplet ok u tom fotoreporterskom smislu. Pojedini kadrovi nisu najčistiji al nije ni lako u gužvi, i tek kad se profi baviš i ponavljaš to iz dana u dan plus uzmeš press propusnicu, sakupiš iskustvo i imaš pristup boljim uglovima nego iz publike onda se čiste kadrovi i diže kvalitet. Ovako, amaterski, sasvim korektnih snimaka ima, ostali da povežu priču. Jedini višak mi je portret bez konja na 14. i ova 13. bi bil jača da je kadar spušten niže, da se više vide konji a manje nebo. Hvala na temi, neuobičajen sport za ove naše krajeve 🤠
Skrabalo Posted June 29 Report Posted June 29 Broj 5 čini mi se zaslužuje i ovakvo kadriranje ... Tako i ja, pola sata se nameštam, i kadriram, i baš kada treba da škljocnem, njima proradi šesto čulo, i pogledaju pravo u mene, a ja u zemlju da propadnem ... :)
little onion Posted July 1 Author Report Posted July 1 3. јесте мало локално наоштрена, 10. није уоште. Из почетка сам хтео да поставим само 11. али рекох да пренесем атмосферу. Ово сам фоткао из публике а видео сам доле неке близу ограде као у неком сепареу. Нисам знао на шта ћу да налетим, родео сам посетио сасвим случајно. Сасвим друга атмосфера наго у Торонту, овде су најмање били 95% локални фармери. Као сабор код нас. 5. може и овако нема ту јединог испавног кадра него како се ком свиђа. Ова девојчица скенира целу трибину као да је извиђач па сам сачекао отприлике када гледа у мом правцу. Мама вуче колица са водом. Интересантна је јер је озбиљна и фокусирана на посао за своје године, доларска мотивација, нема смејања.
Skrabalo Posted July 1 Report Posted July 1 Ma naravno da nema ispravnog kadra nego kako se kome sviđa, zato je u potpunosti svejedno gde okrećem objektiv jer svi kadrovi su isti :) Na 12 mi je nekako živopisnija i dinamičnija publika, nego sami konj i jahač, baš su redneks, crvena košulja, narandžasti i debela žena, tetovirani, dvoje debelih i dve mršave, mama i sin .. šou, ko cirkus .. A na 7 su ovi se lepo ukomponovali u posebnu celinu
Argon_ Posted July 2 Report Posted July 2 22 hours ago, Skrabalo said: Ma naravno da nema ispravnog kadra nego kako se kome sviđa, zato je u potpunosti svejedno gde okrećem objektiv jer svi kadrovi su isti 🙂 Ovo prosto nije tacno.. Po meni samo onaj ko bas dobro poznaje ovu oblast moze da da izlazi iz pravila . Prosto zato sto ce znati da iskoristi tu slobodu za dodatnu kreativnost.. Svi ostali ce praviti snapshotove.. 2
Skrabalo Posted July 2 Report Posted July 2 Gore napisano je trebalo biti ironično, nego nema "ironija" tag .. zato ima smajli na kraju, da se neko lakše doseti da se samo šalim u izjavi .. 1
Recommended Posts