Argon_ Posted November 24, 2025 Report Posted November 24, 2025 Nista posebno vec onako par najpoznatijih Londonskih motiva, koliko coveku dozvoli vreme i vremenske prilike...jer su u ovom gradu atmosferske prilike vise nego cudljive. Inace grad kao grad je jako zanimljiv. Prepun istorije, tradicije i, emigranata... Svaka skola i dalje ima svoje muske i zenske uniforme bez obzira na uzrast. Gratski prevoz je najproblematicniji. Taxi je skup i cena se menja u zavisnosti od doba dana i potraznje, metro nije svuda prisutan a Double Deckers-i su zanimljivi ali i uzasno spori. Otprilike su zgodni samo za turisticko razgledanje grada i za poslati ih po smrt..A kako i nebi kad je drumski saobracaj u celom Londonu ogranicen na 20 MPH. Satima mozete putovati 10km. Ono sto je meni bilo najvece iznenadjenje to su ljudi. Ni traga ni glasa od engleske hladnoce i uzdrzanosti. Ljudi su topli, pricljivi, predusetljivi i jednom recju - divni. Bar su takvi moji utisci. Ocigledno prerasude koje mi ovde vec decenijama imamo nisu tacne. Bio sam dovoljan broj dana da se na sirem uzorku uverim u to.. Inace u nadeleko cuvenim pubovima pivo je 8-9 funti, tako da velike pijanke sa mnogo ljudi mogu biti (tu i tamo) i pomalo neprijatne. Sa druge strane hrana u prodavnici je vidno povoljnija nego u Srbiji, a zasto ne znam.. I tako...uz manje-vise vec svima poznate kadrove, toliko od mene za ovaj put.. 4 by Saša Dragišić, on Flickr 11 by Saša Dragišić, on Flickr 2 by Saša Dragišić, on Flickr 7 by Saša Dragišić, on Flickr 8 by Saša Dragišić, on Flickr 10 by Saša Dragišić, on Flickr 20250915_135033 copy by Saša Dragišić, on Flickr Pekam +381(srb) ..da li me zajebavas? 3 by Saša Dragišić, on Flickr 9 by Saša Dragišić, on Flickr 5 by Saša Dragišić, on Flickr
Foto turista Posted November 24, 2025 Report Posted November 24, 2025 1 hour ago, Argon_ said: Ono sto je meni bilo najvece iznenadjenje to su ljudi. Ni traga ni glasa od engleske hladnoce i uzdrzanosti. Ljudi su topli, pricljivi, predusetljivi i jednom recju - divni. Bar su takvi moji utisci. Ocigledno prerasude koje mi ovde vec decenijama imamo nisu tacne. Ne znam ko je plasirao takve price... Da se nikad ne ode u Engelesku dovoljno je pogledati nadaleko cuvne mucke i monti pajtone, crnog guju, ima jos mnogo primera pa da se prostom logikom svati da sve to ne moze da iznedri narod koji je ksenofobican, hladan i zatvoren. Fino si ovo dokumentovao.
yagodinac Posted November 25, 2025 Report Posted November 25, 2025 Lepe sličice tj kadrovi. Ja samo recimo obožavam noćne ulične, sa ili bez tripoda nebitno; i voleo bih da vidim neku takvu plus atmosfera iz tih pabova. Inače fotke su ti nekoliko klasa iznad onih koje viđamo kod tzv travel blogera koji na tome mlate pare a znaju da izvade samo telefon kad je fotografija u pitanju.
Argon_ Posted December 10, 2025 Author Report Posted December 10, 2025 hvala na komentarima drugari, nekako su mi promakli... Jeste fale te nocne, a nije ni cudo...I ono malo vremena sto sam provodio nocu napolju nije mi palo na pamet da fotografisem bez blica ili stativa koje ne nosim poodavno vec, a nemam ni neki ISO killer pa da se oslonim na to. Ali kritika je na mestu..Trebalo bi se pozabaviti sa tim ubuduce...
little onion Posted December 12, 2025 Report Posted December 12, 2025 7 и 11 ми се највише свиђају. Што се тиче англосаксонаца већина нашег света пада у замку и не разликује љубазност од отворености.
Recommended Posts