Skrabalo Posted March 8, 2025 Report Posted March 8, 2025 Na početku jedno upozorenje, ume da bude veoma zarazno, i nisam jedini koji se žalio ... ubacili me u neku fb grupu, kaže ako imate neki šaht tu negde da vidimo kakvi su, počelo je sa 1 fotkom, a završilo se sa oko 250 fotografija. Tu saznadoh i da ima ljudi koji se samo time bave, fotografisanjem šahtova, kao i onih koji od toga žive, od pisanja knjiga o fotografijama šahtova .. Kao i onih koji putuju po svetu u potrazi za šahtovima da ih fotografišu :) Uživajte ... Ovo je bila prva fotka u tom serijalu, oko 50 metara nedaleko od moje kuće
Skrabalo Posted March 8, 2025 Author Report Posted March 8, 2025 Ako se odlučite da uslikate neki šaht slobodno postavite ovde ... 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.
Skrabalo Posted March 8, 2025 Author Report Posted March 8, 2025 Grb grada Beograda, nema ih baš mnogo, turisti obično slikaju onaj sa panoramom Beograda, ima pobednika, ima hram, jer je jedan blizu Kalemegdana na Knez Mihajlovoj
Skrabalo Posted March 9, 2025 Author Report Posted March 9, 2025 1. 2. Najveći poklopac na svetu, samo nije od šahta al nema veze ... 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.
yagodinac Posted March 9, 2025 Report Posted March 9, 2025 Pokušaj kad fotografišeš da ispraviš perspektivu, ovako haotično iskošene nisu nešto vizuelno privlačne - a u fotografiji se baš sve vrti oko vizuelnog sklada. Možda npr da napraviš sistematski pristup i da svaki šaht fotografišeš potpuno okomito, tj vertikalno? Tu onda samo treba paziti da noge ne upadaju u kadar.
Skrabalo Posted March 9, 2025 Author Report Posted March 9, 2025 Slažem se, ali komšije i sugrađani me već gledaju ispod oka, samo bi još falilo da zastajem, i kadriram šahtove :) Kad mi neki baš privuče pažnju radim i to, ali kod nas nema mnogo onih vitičastih, i sa aplikacijama, i onda mu ova kolekcija više dođe kao neka evidencija šta sve ima ...
Skrabalo Posted March 9, 2025 Author Report Posted March 9, 2025 Evo ovaj sam kadrirao da se reflektuje drvo, i opet je ispao jadan ..
Skrabalo Posted March 9, 2025 Author Report Posted March 9, 2025 Ove dve idu u paru, i ova treća .. 1. 2. 3.
Skrabalo Posted March 9, 2025 Author Report Posted March 9, 2025 1. 2. Ova se ne važi jer je precrtana sa X :) 3. 4. 5. 6. 7. 8. Iiii to bi bilo sve 1
Skrabalo Posted March 10, 2025 Author Report Posted March 10, 2025 Eh da, moje umjetničke vizije uglovnom nemaju poklonike, ako dobijem 2 -3 lajka, ili ekskluzivno deset. Međutim ovaj poster ili foto kolaž koji sam sastavio dobio je 3k+ lajkova i ocene fenomenalno. Više nego išta ikad što sam postavio na društvenim mrežama. Na žalost sastavio sam ga uglavnom od tuđih fotki, delova fotki poklopaca šahtova, i samo 3 moje fotke slova J, Q i X, tako da nisam mogao ni da naplatim iznanadnu popularnost slavu ... Alfabet od slova sa šahtova ... 1
Skrabalo Posted March 10, 2025 Author Report Posted March 10, 2025 Font je malo čudan, ali može da se piše š njim ... :) Definitivno kraj serijala. 3
little onion Posted March 21, 2025 Report Posted March 21, 2025 Ево, ја сам успео да ископам само један. Manhole cover by nebojsa lukic, on Flickr
Skrabalo Posted March 21, 2025 Author Report Posted March 21, 2025 Najlepše hvala, sjajno izgleda. Japanci i Južna Koreja imaju najviše tih color varijanti poklopaca šahtova, Norvežani i Englezi su nešto pokušavali sa neprobojnim staklom, ostalo je uglavnom čelik i gvožđe šta već, i takve umetničke vizije kao ta što si ti uslikao.
little onion Posted November 9, 2025 Report Posted November 9, 2025 Обратих пажњу последње време и на те шахте. 1. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr 2. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr 3. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr 4. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr 5. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr 6. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr 7. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr 8. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr
Skrabalo Posted November 9, 2025 Author Report Posted November 9, 2025 Aa pa tvoji su profi .. zahvaljujući gore pomenutim grupama broj 4. sam viđao i ranije, ove druge sve prvi put vidim .. Eh da slovo "T" sa broja 4. je iskorišćeno za plakat sa slovima par postova iznad ..
little onion Posted November 9, 2025 Report Posted November 9, 2025 9. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr 2
little onion Posted November 9, 2025 Report Posted November 9, 2025 Ти си ми дао идеју, настојаћу у будуће да постављам само интересантне.
little onion Posted January 19 Report Posted January 19 10. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr 11. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr 12. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr 13. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr 14. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr 15. Manhole by nebojsa lukic, on Flickr
yagodinac Posted January 20 Report Posted January 20 Sviđa mi se natpis "Hydro Otawa Made in USA". Ti ćeš Lukiću po svemu sudeći uskoro da dobiješ američko državljanstvo i to bez da apliciraš 😁
Recommended Posts