KerimPaucina Posted February 16 Report Posted February 16 U nadi da će ovaj forum vaskrsnuti barem u nekoj meri i podstaći kako stare tako i nove ugledne članove u daljem kreativnom radu, otvaram novu temu, posvećenu verovatno najinspirativnijoj temi prethodnih par meseci - protestima. Svakako može da služi kao neka vrsta arhive i kapsule za ova vremena u kojima živimo. Od mene: Generalni Štrajk - Beograd - 24.01.2025. 1. 1 by Igor Prusac, on Flickr 2. 2 by Igor Prusac, on Flickr 3. 3 by Igor Prusac, on Flickr 4. 4 by Igor Prusac, on Flickr 5. 5 by Igor Prusac, on Flickr 6. 6 by Igor Prusac, on Flickr 7. 7 by Igor Prusac, on Flickr 8. 8 by Igor Prusac, on Flickr 9. 9 by Igor Prusac, on Flickr 10. 10 by Igor Prusac, on Flickr 11. 11 by Igor Prusac, on Flickr 12. 12 by Igor Prusac, on Flickr 13. 13 by Igor Prusac, on Flickr 14. 14 by Igor Prusac, on Flickr 15. 15 by Igor Prusac, on Flickr 16. 16 by Igor Prusac, on Flickr 17. 17 by Igor Prusac, on Flickr 18. 18 by Igor Prusac, on Flickr 19. 19 by Igor Prusac, on Flickr 20. 20 by Igor Prusac, on Flickr 21. 21 by Igor Prusac, on Flickr udrite! 🙂 5
yagodinac Posted February 17 Report Posted February 17 Ja sam ovde prepoznao nekoliko ikoničnih kadrova koji objašnjavaju, između ostalih i desetku. Sviđa mi se i plićak i obrada koja nije klasični žurnalistički fazon "JPG i istresi karticu". Svaka čast. 1
amaNS Posted February 18 Report Posted February 18 Diptih 9-10 iznad svih Video sam već na fb ovu seriju, izlajkovao po koju, i mišljenja sam da ti to možeš bolje, ali... kontinuitet... Gleao sam nedavno od nekog iz "kamarades" kolektiva (ne znam sad ko tačno), i reče čovek da je posle ihaj godina radio ulični protest, i deluje mi i kod njega sve "onako", da nedostaje pomenuti kontinuitet. Laiku deluje da je lako napraviti (dobru) foto reportažu sa nekog skupa baš zbog ovoga što reče yagodinac, uobičajenog žurnalističkog "tresi zavesicu - istresi karticu" modela rada, ali mi ljubitelji znamo da ozbiljan art level može da se unese u samu priču. Kad se samo setim kako su neki od tih likova iz kamarades-a radili, pa se sećam radova (ali na žalost ne i imena autora) jednog našeg reportera koji duže već živi i radi u Atini - gledao sam reportaže s protesta iz onog vremena kad je Grčka "bankrotirala", ludilo kakvi radovi (voleo bih da ga iskopam negde ponovo), pa kolega Jo Husafet takođe znao napakovati dobre reportaže, pa cvetanovic takođe sila - profi reporter... Često su pre/teške reporterske teme i nisam ljubitelj tog žanra ali dobar majstorski rad me privuče pa pogledam... Elem, volja, rad, kontinuitet...kvalitet 🙂 Eto, tema je otvorena pa sad je na nama drugovi članovi ... P.S. - nisam ni pomislio da izađem i fotkam, al mi sad "otvorena" tema zadrmala plovak 😃
Skrabalo Posted February 19 Report Posted February 19 Piše "otvoreno za sve" :) Ipak moram da se deklarišem i predstavim, na forumu sam odavno, ali nisam kačio fotke, snimam nekim starim mobilnim, nisam profi i nemam odgovarajuću opremu, ali sam tip "škljocare", škljocam i levo i desno i gore i dole, pa tu i tamo se nađe po neki zanimljivi kadar. Ovo je sa aktuelnih protesta, i nekih posebnih, i nekih mešovitih, koji započnu protiv rudnika, a završe protiv korupcije, i obrnuto ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Recommended Posts