Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mislio sam da imam više, i da su bolje rezolucije, ispostavilo se 320 x 240 i 640 x 480 i slično :) Davno je bilo, i neki soni ericson 3 Mp, ali uslikao sam dosta tornjeva, ili stubova za telekomunikacije, jer sam prirodom posla morao da boravim na njima, pa da predstavim ... 

kolaz.jpg

Posted

Jedna stvar me je uvek zanimala, pa da priupitam stručno lice: koliko se ti tornjevi ljujaju kad se popneš? Pretpostavljam da nekome ko nema iskustva to može da bude veoma traumatično. Ja sam osetio vibracije istočne kule u Smederevu od penjanja ostalih posetilaca, zamisli koliko bi tek vibrirao ovakav stub.

Posted
1 hour ago, yagodinac said:

Jedna stvar me je uvek zanimala, pa da priupitam stručno lice: koliko se ti tornjevi ljujaju kad se popneš? Pretpostavljam da nekome ko nema iskustva to može da bude veoma traumatično. Ja sam osetio vibracije istočne kule u Smederevu od penjanja ostalih posetilaca, zamisli koliko bi tek vibrirao ovakav stub.

Pa i ne baš mnogo, naravno zavisi kome je šta mnogo, moja neka procena kod većine je nekih  5 - 10 - 15 Cm se njiše, ali odmah da se razumemo tu se podrazumeva upotreba odgovarajuće opreme, šljakerski ili alpinistički pojas, i čim dođeš na vrh prikačiš se onom gurtnom, tako da ne moraš da razmišljaš o padu ili nečem tako sličnom. Naravno ima i ekstremnih primera, onih koji se uopšte ne ljuljaju, i onih gde ti deluje da se njiše metar levo desno, stubovi koje zovu "igla" od mts-a, samo jedna cev velika u sredini i antene na vrhu, na njima je bilo izuzetno neprijatno za boravak i rad, sve vreme sam imao osećaj da će se ceo stub sve zajedno samnom preturiti ... 

- Mrak je i neću više da radim!

- Sad je kampitalizam i reko gazda da imaš da radiš: 

2014-09-09 19.29.52.jpg

Posted

@yagodinac ovo je tip tornja koji sam pominjao, i koji zovu "igla", nije rešetkast kao ostali, samo jedna velika cev kroz sredinu, i na dnu pričvršćen šrafovima, nema ni one sajle sa strane da ga zatežu i stabilišu. Verovatno sam preterao kad sam napisao metar levo desno, možda pola metra ili manje se ljulja, ali izuzetno neprijatno za boravak ...  

2014-09-25 12.32.08.jpg