Foto turista Posted March 19 Report Posted March 19 36 minutes ago, Skrabalo said: Kako da ne, naprotiv, koliko misliš da bi trebalo da vredi glas doktora nauka, koji zna formulu mravlje kiseline, ali ne zna da veže pertle? Zalažeš se za elitizam, koji nije mnogo bolji od nacizma, komunizma, i mnogih drugih -izama .. Taj iz tvog opisa ne zasluzuje pravo glasa... Ne znam samo odakle ti ideja da su visoko obrazovani istinski intelekutalci takvi, ja takve nisam sretao u svom zivotu, ali sam se zato neobrazovanih nagledao i naslusao, koji u svojoj gluposti misle da neko ko zapravo vredi ne zna da veze pertle.
Skrabalo Posted March 19 Report Posted March 19 Samo ilustracija .. gospoda koja se po pravilu zalažu za "prosvećeni apsolutizam" - drugo ime za tiraniju, i autokratiju, obično kritikuju demokratiju starom pričicom kako će dva seljaka da nadglasaju Aristotela .. e pa gospodo, ako se glasa da li su 4 elementa koja su stvorila svet vazduh, voda, zemlja, i vatra, pa i da dam prednost Aristotelu, ali ako se glasa kako da se raspodeli žito, onda ću ipak da pitam seljake, poljoprivrednike. Snaćiće se Aristotel da nametne svoje mišljenje ako zna više o azotnim đubrivima, i dubokom oranju, ne brinem se za njega.
Recommended Posts