Jump to content

Može li mi neko dati savjet o dizajniranju funkcionalnog, ali estetskog radnog prostora za kućni studio?

Recommended Posts

Posted

Pozdrav svima😇
Javljam se da dobijem neke savjete i ideje za uspostavljanje radnog prostora u kućnom studiju. Pretvaram mali prostor u svom domu u namenski studio, i želim da uspostavim ravnotežu između funkcionalnosti i estetike. Budući da ću ovu oblast koristiti za razne kreativne poduhvate, u rasponu od digitalnog dizajna i ilustracije do izrade i prototipa, imam određenih poteškoća da ga efikasno uredim, a da pritom zadržim stil i osjećaj.

• Želim da studio ima prirodan tok sa dostupnom opremom i potrepštinama. Imate li prijedloga za raspored ili raspored namještaja koji rezultira učinkovitim radnim prostorom? U idealnom slučaju, želio bih da imam odvojene prostorije za digitalni rad i praktičan rad u kojima se ne osjeća gužva ili gužva.
  • Imam razne kompjuterske alate, umetničke potrepštine i zanatsku robu za skladištenje. Ima li neko savjet o rješenjima za skladištenje bez velikih količina? Također tražim opcije za montiranje na zid za alate koje često koristim. Ako ste vidjeli ili koristili elegantne komade za odlaganje, volio bih čuti o njima.
  • Pročitao sam da rasvjeta može napraviti ili razbiti radni prostor, posebno za dizajnerske radove. Sada planiram kombinaciju prirodnog i umjetnog osvjetljenja, ali nisam siguran koja je optimalna konfiguracija za miješanje svjetline s ugodnom atmosferom. Bilo kakav savjet o rasporedu svjetla ili specifičnim vrstama lampi bio bi zaista koristan.
  • Želim da se ovaj studio osjeća i inspirativno i funkcionalno. Kako mogu dodati atraktivne elemente bez zatrpavanja prostora? Razmišljam o dodavanju umjetničkih djela ili biljaka, ali ne znam odakle da počnem. Volio bih čuti vaše prijedloge za stilove dekoracije ili dizajna koji učinkovito funkcioniraju u malim prostorima.
  • Ako imate bilo kakve prijedloge za jeftin namještaj ili dizajnerske trikove, podijelite ih. Cilj mi je održati postavka po razumnoj cijeni, a istovremeno uložiti u nekoliko ključnih stvari koje će napraviti razliku.

Takođe sam istraživao neke teme vezane za ovo https://www.dizajnzona.com/forums/topic/105603-priroda-pejza%C5%BEi-otvoreno-devopscourseonlineza-sve/page/69/#comment-1405399 ali nisam dobiti dovoljno rješenje za moj upit tako da bih zaista želio dobiti pomoć od iskusnije osobe

Unaprijed se zahvaljujemo svima koji daju svoje stavove i ideje. Oduševljena sam čuti vaše prijedloge i naučiti iz vaših iskustava.