vedusrphoto Posted September 24 Report Share Posted September 24 Pozdrav svima.... pitanje vezano posredno za objektive. Da loi neko ima prakticnog iskustva sa UV filterima K&F Concept ? Posebno Nano serija. Cena je slicna Marumi filterima pa pitam.... treba mi cisto kao fizicka zastita a ne zelim da na bilo koji nacin degradiraju prolaz svetla,boje ili bilo sta (ili bar da je to najminimalnije). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale72 Posted September 24 Report Share Posted September 24 ja sam manje-vise sve svoje objektive zastitio UV filterima, kada bih sada kretao sa fotografijom iz pocetka, ne bih ih kupovao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted September 24 Report Share Posted September 24 Slažem se, nikad nisam izgrebao nijedan svoj objektiv a bilo je kojekakvih padova, itekako. Ali moje iskustvo ne treba uzimati kao reper; nivo moje bahatosti je povremeno korišćenje B+W CPL kao zaštitnog filtera na objektivu koji košta manje od njega 😁 Za K&F nisam čuo, ali Marumi je sasvim OK srednja klasa. S druge strane imao sam neki jeftini UV koji je bio toliko loš da mu je zadnja prekomanda bila da, namazan vazelinom, izigrava soft-filter. Posle toga beše pedala/patofna/kanta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts