5ar82 Posted September 11 Report Share Posted September 11 Nije moje naravno (praštajte što ovako koristim temu), ali morao sam da podelim ovde, možda nekoga inspiriše za nešto više u fotografiji. Trenutno sam u teškoj depresiji kada je fotografija u pitanju, nema ideja, nema želje, kao da sam sve fotografisao već, ne putuje se, radi se nešto drugo, od fotografije poseti se s vremena na vreme neki od poznatih sajtova za recenziju fotografske opreme gde su fotografije uobičajeni snepšotovi nastali na kamerama od par hiljada dolara. Novac za novo mi se ne daje jer i ovo što imam ne koristim da proizvedem nešto smisleno. Danas posetih ovo (posle dugo vremena na tom sajtu): https://www.juzaphoto.com/me.php?p=&pg=288536&l=en Pravo osveženje za mene, da li zbog toga što su nama ovi prizori nesvakidašnji, mada verovatno zbog živopisnosti i emocija, upečatljivih portreta, kontra svetla i prašine koja se diže, sjajnog fotografa. Radujem se što ima ljudi koji mogu nešto ovako da stvore. Uživajte. Pozdrav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted September 11 Report Share Posted September 11 Odlicno snimljeni kadrovi uz to savrsene likovno estetski oblikovano, sve je primerneo sadrzaju, svaka fotka u svakom segmentu odlicna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted September 11 Report Share Posted September 11 Samo da bude jasno svakome ko gleda ove fote, edit ovih fotografije je radio neko ko ozbiljno dobro barata PS uz to je talentovan za rad sa bojama i likovnim elementima genralno gledano, jer boje odnost tamno svetlo, sve je odlicno izbalanisrano da ne moze mana da se nadje. Ovo sam pomenuo da neko ne pomisli da ovo moze ovako da izgleda uz pomeranje par klizaca u LR, ili ne znam kakvom fotografskom vestinom, vestina je snimiti sve ovo ovako dobro kadrirati i pravilno eksponirati za dalji rad u obradi, ove fotke izgledaju ovako upecatljivo i kompletno samo zahvljujuci odlicnoj obradi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale72 Posted September 12 Report Share Posted September 12 "samo zahvaljujuci dobroj obradi" se ne moze reci, da objekti, momenat, svetlo i kadar nisu dobri, obrada to ne bi mogla nadomestiti. Obrada je svakako vrlo vazna, ali nije jedini faktor koji utice na krajni rezultat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted September 12 Report Share Posted September 12 ^ Jesi ti procitao sta sam ja sve napisao u ova dva komentara ? 😛 Obradu sam pomenu zato sto je izuzetno dobro odradjena, da neko ne pomisli da ovo moze ovako dobro da izgleda iz kamer, ili uz pomeranja par klizaca u LR... Ne moze tako navnim pristupom da se dodje do ovako dobrog likovno estetskog finisa, to je poneta sto se toga tice... Ostalo sam vec pohvalio... Svakako i bez ovako dobrog finisa fotke bi bile odlicne, samo ovako je ugodjaj kompleta i tome treba uvek teziti. Autor je zeleo da ovako predstavi ove scene, ali ni ovo nije ralno, jer kad pogledas fotke prosto pozelis da budes tamo, a kada bi bili tamo i videli tu relanos kakv zapravo jeste, svojim ocima, verujem da b vecina pozelela da ne bud tamo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simazoran Posted September 12 Report Share Posted September 12 Sve je to lepo upakovano, ali nedostaje duša, uglavnom pozirano uz dodatna svetla. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted September 13 Report Share Posted September 13 Da, kod Juže ima svašta interesantno da se nađe. Ovo deluje kao da je za NG rađeno (ne znači da jeste - naprosto ima taj look). Konkretno fotograf - petica. Obrađivač - četvorka. Da objasnim ovo potonje: negde je preoštrio bokeh (znači oštrio neselektivno), negde ima poneki oreol oko glave ili slično, gradijenti na nebu neprirodno saturirani i zatamnjeni (može to mnogo suptilnije da se uradi) a na prvih nekoliko fotki je po meni nepotrebno duboko čupao senke, verovatno u nameri da svaki foton i svaki piksel izvuče. Zato pomalo te fotke liče na neki jeftiniji HDR ili na neki gameplay, a to se možda mnogima danas sviđa ali meni ne. Po meni za ovakve tematike Salgado je bogotac a svi ostali boranija. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts