wannabe photographer Posted August 1, 2024 Report Posted August 1, 2024 Pozdrav Danas stigao TTartisan 50mm f1.2 moja prvi manuelni objektiv,u zelji da ga isprobam montirao sam ga na Fuji xt30 i na ulicu odma.Moram da priznam da sam se dosta namucio sa manuelnim fokusom,ponekad i kada focus peak pokaze da je nesto u fokusu zna da omane.Od nekih 20 fotografija izabrao sam ovih par koje su koliko toliko u fokusu.Probajte da izignorisete losu kompoziciju i obradu.Kako god drago mi je da sam kupio ovaj jeftini objektiv.I ako nisam siguran da li je manuelac bas pravi izbor bilo mi je uzivanje da lovim sa njim.
amaNS Posted August 1, 2024 Report Posted August 1, 2024 2 hours ago, wannabe photographer said: ...iako nisam siguran da li je manuelac bas pravi izbor bilo mi je uzivanje da lovim sa njim. Verujem da je potrebno strpljenje dok se ne udje u stos. Dok pokapiras kakve vrste scena su dobre za rad s manuelnim fokusom. Dok shvatis da nije predvidjen da se koristi iskljucivo sirom otvoren. Dok se ubedis da nije dovoljno samo sirom ga otvoriti i uloviti zanimljiv subjeakt u fokusu a da sve ostalo mozes da zanemaris jer ce biti potpuno blurovano, vec je ipak pozeljno da u jednacinu kompozicije ukljucis i razmisljanje o tome kakav ti je celi kadar i kako ce izgledati taj komplet ostorg i blurovanog. P.S. - velika je to meni ziza za ulilcnu koju mahom pokazujes ovde na forumu, ja bih sigurno uzeo nesto dosta sire prajm staklo za tu namenu al ajd, sto ljudi sto ziznih duzina 😄
yagodinac Posted August 3, 2024 Report Posted August 3, 2024 Još jedan predlog ko hoće da eksperimentiše na ulici: Lensbaby. Efekti mnogo luđi od f1.2 ako je to cilj, premda takođe teški za potpuno savladavanje, imaćeš mnogo škarta.
wannabe photographer Posted August 3, 2024 Author Report Posted August 3, 2024 10 hours ago, yagodinac said: Lensbaby. Efekti mnogo luđi od f1.2 Prvi put cujem za ovo,gledao sam neke fotografije sa ovim objektivom,Dosta extragavantno
Recommended Posts