yagodinac Posted September 26 Report Share Posted September 26 Onda upravo tim objašnjenjem fotka dobija na upečatljivosti još 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wannabe photographer Posted September 27 Author Report Share Posted September 27 Da budem iskren dvoumio sam se da li da postavim fotografiju ili ne.Koliko je ispravno fotografisati nekoga ko je tuzan,place itd.Da budem iskren i ja sam se poceo gubiti u svim tim moralnim normama.A opet s druge strane kad pogledam fotografije eminentnih umjetnika ulicne fotografije Npr Henri Bresson,Joel Meyerowitz bez problema nalazim fotografije ljudi u teskim situacijama,beskucnike,alkoholicare itd i opet niko nista ne kaze.Ja takve ljude mogu fotografisati samo ako su u kontekstu neke price a ne samo zato sto su beskucnici,pijani itd.Na jednom drugom forumu sada se upravo vodi rat oko ove fotografije,clanovi su ostro podjeljeni na one koji smatraju da nije moralno sto sam fotografisao dijevojku koja place do onih koji u fotografiji ne vide nista lose,naprotiv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted September 27 Report Share Posted September 27 Ne znam koji je forum u pitanju ali bolje je i da ne znam. Ti koji smatraju da nije moralno fotografisati ljudske priče, sudbine i emocije - pojma nemaju o fotografiji. Ne zamaraj se njihovim mišljenjima, oni ionako privremeno gostuju u oblasti ullične fotografije. A da su oni upecali ovakav kadar, da vidiš kako bi fotka odjednom bila dobra. Pogledaj npr ove dve teme našeg vrlog druga-člana Cvetanovića: Je'n, dva Šta bi tek rekli na te fotke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wannabe photographer Posted October 2 Author Report Share Posted October 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
amaNS Posted October 2 Report Share Posted October 2 ^^yagodinac, hvala na ovom vremepolovu. Eh, kakvo je ovo mesto bilo; a vec u vreme tih tema sa tvojih linkova se naveliko oplakivao "davno izgubljeni duh starih dobrih vremena"... Ima li negde tog Cvetanovica, imao je teme koje ne rade siroke foto mase i bas sam ih rado docekivao i konzumirao.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wannabe photographer Posted October 3 Author Report Share Posted October 3 13 hours ago, amaNS said: Eh, kakvo je ovo mesto bilo Pa sta se desilo??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted October 3 Report Share Posted October 3 Desilo se da je opao broj fotografa, samim tim i aktivnih članova foruma za jedno 99%. Pogledaj npr temu fotografske tehnike od pre deset godina i sad; biće ti jasno da je ovo bio praktično najbolji i najozbiljniji fotografski forum u državi. Činjenica je ne da se veliki broj ljudi zasitio fotografije, već da je velikoj većini ljudi od pre 10-20 godina jednostavno oduvek bio dovoljan telefon i instagram. Pošto tada toga nije bilo (ili nije bilo dovoljno kvalitetno) oni su morali da kupuju digitalne fotoaparate i objektive, da pucaju hiljade evra na opremu, a sve to danas isto spucaju na jedan jedini flegšip korejske ili američke kompanije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wannabe photographer Posted October 10 Author Report Share Posted October 10 Ako mozete da mi pomognete,negde u obradi pretjerujem ili grijesim negde i dobijam svjetleci efekat oko siluete,na RAW fajlovima to ne vidim znaci da je greska negde u obradi.Gdje grijesim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted October 11 Report Share Posted October 11 U čemu obrađuješ fotke? Ako je PS i ako koristiš shadow-highlights opciju - nemoj da je koristiš 😝 Mada ne liči na s/h, to daje mnogo veće oreole na svetlijoj pozadini (npr nebo). Ovo više deluje da je neki slajder u nekom filteru ili efektu malo više načepljen. Za osvetljavanje je najbolje da koristiš (oprezno) curves u kombinaciji sa levels. A ponekad ovakvi haloi ostanu i od automatskog skidanja hromatske aberacije objektiva, mada mi ni to ne liči, onda je halo uniforman, tipa možda piksel ili dva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S_tem Posted October 21 Report Share Posted October 21 Find Sexy Womans in your city for night Link to comment Share on other sites More sharing options...
wannabe photographer Posted November 12 Author Report Share Posted November 12 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wannabe photographer Posted November 13 Author Report Share Posted November 13 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
wannabe photographer Posted November 29 Author Report Share Posted November 29 Kada pokusam iz Lightroma da smanjim sliku na 22.55kb koliko je ovde max total size, fotografija mi ne lici ni na sta,ili je toliko mala ili izgubi sve detalje.Sta radim pogresno Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted November 30 Report Share Posted November 30 Jedino što radiš pogrešno je što nisi ulogovan na Flickr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amaNS Posted Wednesday at 09:39 AM Report Share Posted Wednesday at 09:39 AM ^^ da, da, nalog na flikru je vec dugo vremena resenje za besplatan a zadovoljavajuce kvalitatan smestaj fotosa online, odatle linkujes ili serujes ka ostalim platformama... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts