Jump to content

Recommended Posts

Posted

Da li imate iskustva, zamenske NP-FW50 baterije za Sony A6xxx seriju i punjači sa AliExpress-a, koji su se najbolje pokazali?

Uzeo bih neki double punjač i dve baterije. Setovi nisu skupi, ali reklo bi se da nisu sve baterije iste.

Posted
23 hours ago, AlexLex said:

RavPower. Kupi samo baterije, imam dulih punjaca za izvoz, poslacu ti jedan.

Hehe, hvala na ponudi, ali nema potrebe. Ovo već rešavam...

Same baterije RAVpower više ne viđam. 🤨

Ali malo čeprkam, sve je to neko rebrendiranje pa ko zna šta je u kojoj. Ako neke i valjaju u jednoj proizvodnoj seriji, uopšte to ne mora da važi za sledeću.

Uzeću šta bilo pa će vidimo kako radi. Uz dosta googlanja, nisam našao da je nekome oštećen fotoaparat zbog loše no-name kamere, a to je ono glavno što me plašilo.

• 4 weeks later...
Posted

..obicno je to sve jedna te ista baterija ili bar iste klase na koju samo neko zalepi svoju etiketu ili utisne ime.

slično kao i kod akumulatora za auto (ako izuzmemo onih par poznatih brendova...)

• 1 month later...
Posted

Moje iskustvo sa zamenskim baterijama je prilično loše. Nekoliko puta sam ih uzimao za razne aparate i svaki put su malo trajale i generalno bile promašaj. Zadnji put sam uzeo prošle godine neku za 7d koji generalno jeste veliki potrošač, ali baš da opali 70-80 snimaka sa jednim punjenjem (zapravo duplo više, pošto je bilo brisanja) je opet očajan rezultat. Normalno izdrži oko 300. Ono gde zamenske naročito padaju je hladno vreme (a bilo je hladno doduše) i sve one cifre oko kapaciteta u mAh su nebitne ako aparat brzo bateriju detektuje kao praznu. Reklo bi se da zamenske vrede tačno onoliko za koliko se prodaju 😁

S druge strane originalne baterije traju i traju... Imam neku za 20d, koja je stara 15 godina minimum i sve vreme se povremeno škljoca njom, recimo po 200-300 fotki po punjenju. Dve za 40D šljakaju u gripu toliko dobro da ne znam ni koliko često godišnje puta sam ih punio dok sam koristio taj aparat, verovatno nekoliko puta svega.

E sad, ima i druga strana medalje. Zadnji put kad sam gledao LPE6 je bila sto evra, ej, sto evra baterija! Razumem i čipove i kapacitet i sve ostalo, ali ja za duplo manje pare uzeh kungfu grip i šest Enelupa i milicijo udri bandu. To je doduše uzeto namenski kad treba cele noći na teleskopu da se snima ili kad idem negde kolima gde znam da ću da opalim dosta fotki pošto je glomazno, ali sto evra za bateriju iz principa ne dam. I tu se tačno radi o onoj priči sa porastom margina zarade zbog pada potražnje za foto opremom.