EUR Posted April 21, 2021 Report Share Posted April 21, 2021 Poštovane kolege, obraćam vam apelom se u cilju vraćanja dostojanstva naše (arhitektonske) struke, čijoj degradaciji i upropašćavanju smo bili svedoci već par decenija. Divlja gradnja - praktično gradnja objekta bez naših projekata i van naše struke - je dobila enormene razmere; procene su oko milion i po do dva milona objeketa bez projekata i dozvole u ovoj zemlji. Čak ni proglašenje nelegalne gradnje za krivično delo nije puno poboljšalo situaciju. Tek su zatvorske kazne (nekoliko desetina koliko ja znam) počele da daju neke skromne rezultate. Dakle, ono što mi možemo da uradimo našim licencama je da, ukoliko ste u mogućnosti, odbijete da radite projekte legalizacije, a kolege koje su u poziciji da odlučuju o legalnosti tih objektata da odbiju legalizaciju. Naročito onih objekata od nekoliko hiljada kvadrata - oni su proizvod ogoljenog kriminala i korupcije. Nemojmo zaboraviti da je divlja gradnja građevinski kriminal i najgori neprijatelj naše struke, zbog kog su mnoge kolege i koleginice bile prisiljene da je napuste, a kriminalcima omogućeno da se njome "bave" na najgori mogući način. Hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts