Jump to content

Obični ljudi

Recommended Posts

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Hvala, iskreno, jedva sam izvukao obradu. Zanimljiva mi je bila radnjica i lik, ali bilo je neko miješano svjetlo unutra i to mi je baš teško smiriti bilo. I ovo je dijelom slučajno, probao ssam nekako grupisati tonovena toplo i hladno, ali da bih opet znao kako, nisam siguran 😀

Fotka je odlicna, bas sam hteo da te pitam da postavis raw, cisto da ti kazem sta ja mislim kako si to odradio u odnosu na startnu pozciciju jer ovo sto se vidi je skladno da nema sta da se zameri, a kadar prepun detalja. Mnogo toga je moglo da bude naopako pocev od ovog radnog odela koje samo da je za nijansu svetlije i sa jacom bojom totalno bi upropastilo fotku.

Makar po ovome sto si do sada postavio bolje ti ide fotkanje ljudi nego arhitetkura, mislim dobra je i arhitektura, samo ove sa ljudima sve su daleko iznad proseka bilo da je portret ili neka scena gde je covek bitan deo kompozicije.

Odlicno si ovo odradio... Tacno sam znao da mora u kadru da bude gomila raznolikih kolornih i svetlih detalja u negativnom prostoru koji kao takvi samo skrecu paznju u pogresnom pravcu... Diskreno si ih stopio da se sve vrti prakticno oko 2 boje, a 2~3 boje su sustinski najbolje resenje za vecinu fotografija koje snimimo, jer sve treba da bude podredjeno sustini... Konkretno ovo nije decija igraonica gde je igraonica pored dece bitan deo jedne takve scene pa da ostanu svi ti kolorni detalji, da to sarenilo ostane takvo kakvo jeste, ovde nije bitno da ova kutija ostane pink ili kesa u pozadini zuta.

Mislim da treba da nastavis u ovom preavcu jer nacin na koji razmisljas je sigurno dobar, mozda moze i bolje al ovo je sigurno dobro da niko ne moze da kaze da je likovno estetski fotografija lose oblikovana.

Nemoj da pomislis da je moj sud nesto bitan, to je samo moje misljenje koje ne umem drugacije da formulisem, da ne pomislis da ja sad tu nesto delim ocene i procene kao da sam neki strucnjak 😛 samo sam objasno zasto mislim da je fotka odlicna pored toga sto je kadar dobar jer da nije sve je ovo dzabe.

• Thanks 1

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...
  • 10 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...