Jump to content

Prague "Blue Hour"


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Hvala vam svima na komentarima, sugestijama, pohvalama, znaci sve 🙂

 

Blue Hour je jer sam krenuo u tom nekom fazonu da ih radim, a i ima previse "golden hour-a" 🙂 mada sam odmah nakon toga preimenovao celu seriju u jednostavno "Prag kroz moj objektiv" 🙂

 

Nisam pisao nista jer nisam ni slikao, nazalost stao sam skroz sa fotkanjem i ako zelim jos par fotografija da uradim u ovoj seriji, medjutim nerviranje oko posla, viza i ostalog je stopiralo malo "inspiraciju".

 

Danas sam uradio prvi print, da kazem probni i zadovoljan sam kako je ispalo, osim sto sam zeleo da ide preko celog platna ne ovako, ali im je online software malo retardiran, mada sto vise gledam i ovako postaje mi sve bolje 🙂

60x80 cm, platno

20210423_164444web.jpg

20210423_164618web.jpg

20210423_164913web.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Foto turista said:

Mnogo dobro izgleda... Koji je to format, na cemu je stampano ?

 

Canvas, 60x80cm. Uzivo izgleda stvanro odlicno. Mada, kasnije sam poredio sa onimo sto ja vidim na mom monitoru i na monitoru je svetlije i bolje su jace, mada je stvarno odlicno i uzivo, samo kao da je malo "hladnije" sve, u sustini, da se pojacaju boje i bice bas kao na monitoru, ali sve u svemu zaodovljan sam kako je ispalo (mada me i dalje nervira sto nije preko celog haha)

Link to comment
Share on other sites

@Pucko

Ma i meni, bas im ej glup software, a jedino moze online zbog korone... Poslao sam jos jendu na stampu i ta bi trebala da ide skroz preko celog platna. Hvala 🙂

 

@Yagodinac

I ja mislim, jer su u tom "painting" fazonu i ono, lepo lezu na kanvas 🙂 . Mada sam hteo par da radim kao akrilik preko, ali je dosta skupo, s obzirom da je ovo vise za test krenulo, a i da mogu pokazati konkretan odstampan primerak (zbog prodaje) krenuo sam ovako. Ma moze sigurno, ja sada gledam i pitam se zasto sam odmah krenuo sa velikim 😄 ono... jbiga haha. Pogledacu sta im je najmanje, koliko sta. U sustini, kada gledam na monitoru (EIZO) malo je toplija slika, za nijansu svetlija i boje su malo jace. Ko ne pogleda na monitoru, mislim da nema sanse da provali ovako, mada i meni monitori nisu setovani bas.

Link to comment
Share on other sites

Samo da se javim, evo je i druga. Online software im je radio i dobio sam preko "celog" platna, nema okvira. Veoma zadovoljan stampom. Nisam je jos izvadio iz folije, ne zamerite 🙂

0-02-0a-35de4e7bb3a595474a99721dcc4aeef5be20cd4e5249aaf5f87cfb7789266093_b8bd3be8.jpg

0-02-0a-70f1eb11546d82edabed674b9e3a43ddf30fc381e5f90ea29de8ea7faff32486_7b134a3e.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Da smaram jos malo? 🙂

 

Danas sam ufotkao na brzaka par fotki za prikazivanje, za prodaju. Iskoritio hotel od prijateljice jer joj basta i ceo taj deo dusu dao za fotkanje (za portrete uh...)! P.S. ApartHotel City 5 ako se nadjete u Pragu, tu je iza ugla odmah Staropramen pivovar 😄 

 

Kako vam se cini ovako? Posto ne zelim ono klasika gotove neke fotke i samo da lepim kao u ram, nego sam hteo da napravim bas svoje fotke.

 

I posto sam ja ipak u drugoj industriji, koliko (barem kod nas) ovako nesto ide? Kanvas, 80x60cm, ali mogu i drugi materijali itd. ne znam za koliko prodajete, ukoliko prodajete?

 

Evo je prva.

 


 

PalackyMost80x60_CanvasSaleWeb.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 4/27/2021 at 4:45 PM, Abishai said:

Da smaram jos malo? 🙂

 

Danas sam ufotkao na brzaka par fotki za prikazivanje, za prodaju. Iskoritio hotel od prijateljice jer joj basta i ceo taj deo dusu dao za fotkanje (za portrete uh...)! P.S. ApartHotel City 5 ako se nadjete u Pragu, tu je iza ugla odmah Staropramen pivovar 😄 

 

Kako vam se cini ovako? Posto ne zelim ono klasika gotove neke fotke i samo da lepim kao u ram, nego sam hteo da napravim bas svoje fotke.

 

I posto sam ja ipak u drugoj industriji, koliko (barem kod nas) ovako nesto ide? Kanvas, 80x60cm, ali mogu i drugi materijali itd. ne znam za koliko prodajete, ukoliko prodajete?

 

Evo je prva.

 


 

PalackyMost80x60_CanvasSaleWeb.jpg

tesko je odrediti cenu, ovde su daleko nize i daleko manje se prodaje. Mozda nije trenutno najpovoljnije vreme za tako nesto, ali racunam da u Pragu kad krenu opet turisti mora se prodavati. Ja to ne bih dao ispod 100

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nek si ti njih printao, prodace se vec tu i tamo, vise ili manje. Vazno da krenes, da ponudis, i cini mi se pun pogodak bas ta ponuda u 3D. Nekoliko njih opipljivih da kupci vide i osete predmet umesto da gledaju one fejk prikaze fotke u fejk prostoriji. Srecna prodaja 😉

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Savremen most sa starim zgradama u pozadini mi ne ide uz ovu obradu. Možda bi išlo da je mnogo šire snimljeno uz refleksiju na vodi. Most je takođe problematičan zbog svog položaja. Mogla bi da ide panorama sa zgradama i nebom bez mosta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hvala svima!

 

I meni se ne svidja most i voda, videcu da je provucem kroz post ponovo oko tog dela, gore mi je ok, ali taj deo mi ne stima, i ne bih da je stampam dok to ne sredim ipak...

 

Evo jedne od pre 10-tak dana cini mi se, malko drugacija.

 

10.

 

189265183_10219416794305797_1633264428397706274_n.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Onako cisto likovno estetski bez mnogo filozofiranja... Fotka nema motiv, kadriranjem elementi se preklapaju, a nesto sto bi moglo da bude motiv je ovaj mosto koji je progutao jednolicni kolorit, ima malo atmosfere i to je sve sto je cesto dovoljno ali ipak mislim da bi drugacijom kolor korekcijom most moga da dodje malo do izrazaja a kadar spakovan u 16:9, mada bi meni i tada smetalo to sto most preklapa objekte u pozadini na nacin da vire iznad i ispod most a to je ono sto smeta... Likovno resenje ovog tipa (monohromatsko-jednobojno) ume lepo da legne kadorvima u kojima je sastav scene takava da su elemti jasno uocljivi, definisani, dinamicni, jer samo likovno resenje vazi za mnotono dosadno itd 🙂

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Abishai said:

Evo jedne od pre 10-tak dana cini mi se, malko drugacija.

 

 

Cela ova tema spada u jednu od meni najdrazih koje sam ovde video. Dopadaju mi se motivi, kadrovi, obrada... a najvise od svega, to sto si ih bacio na platno u ovom formatu. Sto bi rekli, praticu sa interesovanjem tvoj lik i delo :) ....

Radovi su ti prepoznatljivi i dao si im licni pecat. A to, ne ume bas svako.
Bravo, jos jednom.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

@Zoran Rodic

 

Hvala mnogo! Veoma mi je drago da ti se svidja 🙂

 

@Foto turista

Hvala 🙂

 

On 3/30/2021 at 9:52 AM, ajfile said:

Ulogovah se samo da bih pohvalio ovu seriju.  Ne bih sad da preterujem sa hvaljenjem ali zaista jedno lepo osveženje i svaka fotka prija oku

 

@ajfile Hvala. Stvarno mi je jako drago kada vidim da neko uziva u mojim radovima 🙂

 

Ne zamerite sto ne odgovaram ponaosob, u nekom sam haosu poslednjih par meseci, zato nazalost ni novih fotki nema, a ne rade mi se "samo da bih ufotkao" jer mi to nije to onda.

 

Stare, ali u novim ramovima, koje su prodate i zavrsice uskoro na zidu jednog Chateu-a u Pragu, koji je inace iz baroknog doba, (zato ramovi) tako da jedva cekam da ih vidim tamo na zidu 🙂

 

Necu im davati brojeve jer nisu nove.

0-02-0a-6bfa428a44f34db99ec08fc0b1bf2c1e94d77a3b6a341609f531016d9eb63244_cd8ee17bfb2fc4ed.jpg

0-02-0a-8abd0acc2233b2763bb54a148ca0cd83e613b87da2184c7fd56370cb13a50419_320c255bf560e118.jpg

0-02-0a-1e4c83a91b16f5dce3455fc079d8dd6259130f6db1699a020150c6e6e9c4e585_2515cfcf9625aeb8.jpg

0-02-05-7ecc828d5836ad9e6ef3bbc6bc169b9a7d7545eb8340d2e336e60849de7f91bf_4156d144acefd4d2.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nesto malko drugacije, da ne kazem svakidasnje mozda. Nemam trenutno inspiraciju da zavrsim ovu seriju sto sam zapoceo, valjda cu je zavrsiti.

 

Evo jedne od pre par meseci i jedne od nocas (ulica), nakon "letnje" pauze. Stavljam ih ovde da ne spamujem sa novom temom.

 

11.

DSC_9221web.jpg

 

12.

PrahaNocUliceWeb.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

59 minutes ago, Foto turista said:

Steta sto si ovu svetiljku u prvom planu kadriranjem zalepio za ivicu kadra... Ja bi je cak obradom ugasio ako je izvodljivo jer se namece kao motiv a nezgodno je postavljana u kadru... Ostalo super...

 

Hvala, probacu bas 🙂 Malo sam kropovao, tako da nije problem vratiti, a ni ugasiti je, jer u originalu i jeste ugasena 🙂

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...