Jump to content

Monitor za fotografiju, grafički dizajn ....


Recommended Posts

Pošto su Dell 2410 na kom radim počele da sustižu godine( i radni sati) počeo sam da razmišljam o nasledniku. Zanimaju me monitori od 24 i 25''. Gledajući specifikacije i testove, za oko mi je zapao BenQ PD2500Q. Bilo bi mi drago da čujem iskustva vezana za pomenuti Benq ali i predlog za još poneki monitor. Da napomenem, planirani budžet je 40.000 - 50.000 din.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Kolega, obavezno pregledaj testove na ovom sajtu i potrazi prema recenziji adekvatan monitor....

Tu ces sve da procitas vidis bez da ti bilo ko kaze sta valja, a sta ne, samo obrati paznju da nakon kupovine obavezno pozoves ko to radi, i odradis kalibraciju. Svako moze da kaze kako mu je super nesto sto je koristio al to ti nista ne znaci, ne postoji niko ko ce da ti da objektivan predlog, a ono sto pouzdano znam 2 kupovine na osnovu njihovih testova i obe pravo u centar, bas onako kako je opisano u testo, kao i treca gde su naveli sve mane tog monitora al sam mislo da nije bas tako, medjutim bilo je bas tako, taj sam monitor vratio.

 

https://www.tftcentral.co.uk/reviews.htm

Link to post
Share on other sites

Tftcentral jedan je od retkih sajtova koji se bavi testiranjem nekog proizvoda objektivno... Kao sto mozes da vidis ne testiraju sve monitore koji mogu da se nadu na trzistu, ne zato sto nece nego zato sto proizvodjaci ne salju na testiranje, salju monitor na test samo ako znaju da imaju ili vrhunski proizvod prakticno bez mane, ili ako imaj proizvod cija je cena u skladu sa manama koje ima, ostalo ne salju jer znaju da ce njihov test prikaziti stanje kavko jeste.

 

Trenutno cekam da sutra postave ovaj test, da znam sta da radim a monitor se pojavio u prodaji, vec ima dosta testova na netu, ima ga i kod nas, ali ne ne, ne zanimam me sta drugi kazu, kupujem samo prema njihovim testovima.

https://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_alienware_aw2721d.htm

Link to post
Share on other sites

Znam za njih, ali sam i pobornik toga da čujem iskustva drugih a ako mogu i da pogledam monitor uživo. U svojim prethodnim kupovinama pored testa držao sam se i principa da pogledam kako nešto radi i  nisam pogrešio. Kalibracija se naravno podrazumeva, s tim da to odrađujem sam.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...