drdekzar Posted February 16, 2021 Report Share Posted February 16, 2021 Treba mi pomoć oko rasvete sa kojom nemam nikakva iskustva. Želim da probam stock fotografiji, pokušavam stariju ćerku da animiram da se i ona uključi, sve i da nam neuspe voleo bi da i ona zavoli fotografiju. Nemam nikakvu rasvetu, probao sam par fotki da uradim u Godox šatoru 60x60 koji imam i razmišljam da prodam, odradio je ono zašt sam ga uzeo. Prostor u kome bi fotkao je mali, ćerkina soba ili moja spavaća, jako ima malo prostora ali u tim sobama imam sto koji mogu da iskoristim ( mogu da postavim slike) E sad treba mi nešto sa čime ću se ja lakše snaći, a isto tako i ćerka, generalno bi slikali neke scene koje bi pravili na stolu i većinom iz ptičije perspektive. Ranije sam dosta razmišljao da uzmem neki Aputure led MX ili slično ali nisam nigde našao da ih neko lično koristi i bojim se da jedan ne bi mogao da mi da dovoljno svetla. Dobio sam savet za blic Godox tt685c i okidač x1z-c, uperim u beli zid ili direktno u zavisnosti kakve senke želim, dodam neki beli karton ili stiropor.... E sad šta vi iskusniji predlažete da može da zadovolji moje potrebe i sa napomenom da nemam prostora za neku veliku opremu Link to comment Share on other sites More sharing options...
puckons Posted February 17, 2021 Report Share Posted February 17, 2021 ja ne bih Led ni jednu opciju uzimao u obzir, probao par varijanti i nista od toga nije dovoljno jako za fotkanje. Bolje da pocnes od blica + okidac pa da probas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
puckons Posted February 17, 2021 Report Share Posted February 17, 2021 ako si na Canonu mogu ti dati da probas, imam Yongnuo 685 + kontroler, na blicu je ostecen ekran ali radi bez problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mix_NS Posted February 17, 2021 Report Share Posted February 17, 2021 Sa ovim? https://www.aputure.com/products/mx/ Teško da ćeš uspeti da osvetliš to što zeliš. Ako već imaš malo svetla, pre zamisljam neki "low key" izgled. Beli sator 60x60 me pre podseca na high key ... stoga da povoljnije je blic kupiti, mnogo povoljnije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drdekzar Posted February 20, 2021 Author Report Share Posted February 20, 2021 Da li je mozda neko konstatntno svetlo bolje za mene, u malom prostoru, ima li neko savet za tako nesto Link to comment Share on other sites More sharing options...
mix_NS Posted February 26, 2021 Report Share Posted February 26, 2021 Bolje je u smislu da je manje apstraktno od blic rasvete, jer svetli kontinuirano. Tako da ukratko bolje je jer je lakse da uocis promene. Losije je jer je skuplje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts