metabo Posted January 1, 2021 Report Share Posted January 1, 2021 #1 Kormoran - Phalacrocorax Pelecaniformes Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 2, 2021 Author Report Share Posted January 2, 2021 #2 Patka gluvara, mužjak - Anas platyrhynchos Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 3, 2021 Author Report Share Posted January 3, 2021 Nastavljam sa patkom gluvarom... #3 #4 Ovako to izgleda kad pukne ljubav Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 4, 2021 Author Report Share Posted January 4, 2021 Mladi labud grbac (Cygnus olor) u trenutku dok istresa vodu sa sebe. #5 #6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 4, 2021 Author Report Share Posted January 4, 2021 Labudovi grbci u dve akcije. Prvo poletanje #7 #8 ... a onda sušenje krila #9 #10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted January 4, 2021 Report Share Posted January 4, 2021 Sve je super ali ja mislim da su zadnje dve podeksponirane. Može to u obradi da se izvuče do granice pregorevanja, jedno blendu, blendu ipo koliko vidim odokativno (ti imaš RAW-ove, tu se mnogo bolje vidi koliko može). Inače moje je mišljenje da nije problem podeksponirati u fotografisanju pošto tu bolje zamrzneš pokret i stresanje, ali je i u PP moguće izvući dosta toga što pre 10 godina nije bilo moguće - pa ajde onda to da koristimo 😀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 5, 2021 Author Report Share Posted January 5, 2021 Hvala! Digao sam po 1/2 blende i to je to. Čini ti se da je više zbog obrade i "vinjeta" koje sam dodao (okolinu sam malo podeksponirao u postu). Inače, slažem se, mogućnosti tehnike treba koristiti maksimalno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 5, 2021 Author Report Share Posted January 5, 2021 Sledeće tri su kao iz kataloga. Obećavam da će ovakvih fotki biti što manje, ipak su mnogo interesantnije kada je neka akcija u pitanju. 🙂 #11 Obični beli rečni galeb sa Dunava (Chroicocephalus ridibundus). #12 Crni australijski labud (Cygnus atratus). Ko zna odakle je zalutao-doleteo u naše krajeve i priklonio se zemunskom jatu pre godinu dana. Matično stanište mu je Australija, a ovde je doleteo iz nekog evropskog jata. Za one koji ne znaju, labudovi su vrhunski letači, ali i vrlo agresivne ptice. #13 Patka (patak) gluvara (Anas Platyrhynchos) u Zemunu. Stidljiva ptica koja se uglavnom viđa u paru sa partnerkom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 16, 2021 Author Report Share Posted January 16, 2021 #14 Ekipa sa Ušća. Kad nisu u paru, onda gluvare nad rekom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 16, 2021 Author Report Share Posted January 16, 2021 #15 Trenutak odluke za malog kormorana (Microcarbo pygmaeus) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maleza Posted January 16, 2021 Report Share Posted January 16, 2021 Te sajle su odlično odmorište za male vrance, nisu preblizu šetalištu, a opet dovljno blizu da se naviknu na ljude, tako da znaju lepo da poziraju. DSC_7947 by Sasa Malezic, on Flickr 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 16, 2021 Author Report Share Posted January 16, 2021 Dobra ti je fotka, ali te molim da ne ubacuješ fotke u ovu temu jer nije otvorena. #16 Još jedna fotografija iz serije "trenutak" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maleza Posted January 16, 2021 Report Share Posted January 16, 2021 Izvini, dugo nisam bio ovde, pa sam zaboravio pravila. Probao sam da obrišem, ali ne može... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 16, 2021 Author Report Share Posted January 16, 2021 Nema problema, taman sam iskoristio priliku da ti malo pogledam flickr nalog. Imaš lepih radova! Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 16, 2021 Author Report Share Posted January 16, 2021 Idemo dalje sa gluvarama. Bilo je lepo svetlo na trenutak i to sam iskoristio za ove dve fotografije #17 #18 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 17, 2021 Author Report Share Posted January 17, 2021 Najzad i malo zime u Zemunu! Lepo jutro sam iskoristio za par snežnih kadrova. #19 #20 Na ovoj fotografiji je intenzivno plava boja od refleksije Srarog šlepa. #21 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 20, 2021 Author Report Share Posted January 20, 2021 Akcija na Dunavu; hrana je primećena #22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 20, 2021 Author Report Share Posted January 20, 2021 Jedno interesantno ateriranje #23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted January 24, 2021 Author Report Share Posted January 24, 2021 #24 Poletanje patke gluvare Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted February 27, 2021 Author Report Share Posted February 27, 2021 Krivošija poleće Jedan od labudova iz zemunskog jata je, zbog svog problema sa krivim vratom, dobio naziv "Krivošija" kod lokalnih alasa. Pa, evo ga u akciji poletanja... #25 #26 Još jedna fotografija galeba u letu. #27 Scena masovnog poletanja koju nije lako uhvatiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted February 27, 2021 Author Report Share Posted February 27, 2021 Labudovi su poznati kao vrsni letači. U sledeće tri fotografije pokazujem trenutke sletanja. Čitava akcija se dogodila na Dunavu, pored restorana Venecija u Zemunu. #28 #29 #30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted February 27, 2021 Report Share Posted February 27, 2021 Lepe fotke a i taj telac radi posao za sve pare. Ne smem da zamislim kako bi te poslužila recimo Sigma 150-500, 50-500 ili neki sličan monstruozni zum. Nego nešto drugo mi privlači pažnju, fizička sličnost sa našim domaćim guskama je prilično upadljiva. Verovatno su skoro pripitomljene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted February 27, 2021 Author Report Share Posted February 27, 2021 Hvala! Meni je ovo ptičarenje onako - usput. Za ozbiljnije zahvate treba i ozbiljnije telo, a i ozbiljniji objektiv. Dobar 40-150 mi je odavno falio za moje primarno fotografisanje kada putujem i šetam se po planinama. Planiram još nabavku TC1.4 i tu se zaustavljam, bar za sada. BTW, ja ove zemunske labudove zovem natovljenim gusketinama Nema tu ni malo one suptilnosti iz doba Čajkovskog Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted March 13, 2021 Author Report Share Posted March 13, 2021 U međuvremenu je pristigao i TC 1.4 🙂 Danas sam se malo igrao sa njim i evo početnih rezultata. #31 #32 #33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
metabo Posted March 14, 2021 Author Report Share Posted March 14, 2021 Olijeva oprema bez problema radi i po pljusku, a ni visok ISO mu nije stran. Valjalo je to i proveriti... "Gluvare na kiši" #34 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts