Jump to content

Korporativni portreti


Recommended Posts

Pozdrav svima,

 

hteo bih da kolegama napravim korporativne portrete za potrebe firme. Nemam puno znanja o fotografiji ali bih voleo da naučim pošto me privlači. Od opreme posedujem Nikon D7000 i dva objektiva:

  • AF-S Micro Nikkor 105mm
  • AF-S Nikkor 18-105mm

 

U glavi sam imao ideju da bi bilo dovoljno da nabavim jedan soft box i neku blic glavu, pozadinu i to je to. Gledao sam tutorijale na na YT i na jednom od njih videh da čovek koristi tri blic glave (od kojih svaka košta $500 kako reče), neku posebnu pozadinu i podlogu za refleksiju, pa me je to malo pokolebalo jer na kraju ispade dosta komplikovanije nego što sam zamišljao (što nije bio slučaj kada sam gledao tutorijale za DIY product photography npr).

 

S obzirom na opremu koju posedujem šta biste mi savetovali da je neophodno dokupiti da bi mogao da se napravi solidan korporativni portret? Bavim se skroz drugim stvarima, ne planiram da se profesionalno bavim ovim i da od toga živim pa bi za naše potrebe možda i neki jednostavniji 'setup' završio posao? Fotografisao bih zaposlene jednokratno ali bi postojala potreba da svaki put kada neko nov dođe u firmu napravimo i njegov portret, pa zato ne bismo nikoga sa strane angažovali da to radi, a opet, kažem, voleo bih da i to naučim i savladam kao neki vid hobija..

 

Link to post
Share on other sites

okta box od 80 ili 120 jos bolje, u sustini dovoljno je jedno svetlo, a uvek je bolje imati 2 ili 3, ali to drugo moze biti i zilberica. E onda dosta probe dok ne namestis kako treba. S obzirom da su korporativni portreti pomalo dosadni i svi manje vise isti, kad namestis jednom svetlo zapamtis poziciju i nema dalje filozofije

Sto se opreme tice, zavisi od prostora, ako imas mesta za 105mm, udri sa njim.  S obzirom da treba da radis sa bledom f7 otprilike, tu oprema i nije toliko presudna

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...