Jump to content

Recommended Posts

Posted

Veliki pozdrav društvo, od nedavno sam se počeo interesovati za muzičku opremu i došao sam na ideju da u svojim kućnim uslovima kreiram jedan mali kućni studio. Od opreme sam kupio većinu potrebnih stvari, ali ima tu još dosta nedoumica kako da na najbolji način iskoristim opremu koju imam. Ideja mi je da kreiram novu muziku i pravim pjesme, kako iz ličnog zadovoljstva tako i iz neke potrebe da mi dani budu ispunjeniji. Imam na umu ideju da u bliskoj budućnosti počnem organizovati kako kućne žurke za moje društvo, tako i malo veće žurke za veći broj posjetilaca. Na tim žurkama bih volio da puštam izuzetno kvalitetnu techno muziku, kao i neke moje texno remix-e.Od opreme sam nabavio sva Pioneer stereo zvučnika od 150W, pojačalo od 60W, Sony gramofon koji ima opciju povezivanja sa računarom preko USB porta, dva UHF mikrofona sa dometom do 50 metara.Zanima me koji je najbolji način da signal izlaznog zvuka sa pojačala, da ga mogu još dodatno obrađivati u FL STUDIO-ju. Koje mi još korisne i kvalitetne programe preporučujete za obradu zvuka na računaru? :) Takođe me zanima jedna moja dilema o kojoj razmišljam, koji je najbolji način za prenos zvuka od miksete do zvučnika, kod mene su na zvučniku ogoljene žice na krajevima, bez banana džekova na krajevima, pa sam ih kao takve i spojio na pojačalo u predviđene utikače.

• 1 year later...