Jump to content

Canon Dslr i video?


Recommended Posts

Prvi put čujem za oštećenje senzora. Neka me ispravi neko ko bolje zna ali svadbarski primerci su snimali ne satima nego godinama i opet sve to uglavnom dobro šljaka. S druge strane sedmica ima sasvim OK video za svoje vreme odnosno za kućne upotrebe. A ako baš uspeš nešto da uništiš, u šta čisto sumnjam, drugi aparat košta kao... Ček' da vidim ovde kod mene... Da, kао 6 praseta od po 20 kg, dakle skoro pa ništa.

Link to post
Share on other sites

Pregrevanje senzora ti možda neće biti problem, ali strimovanje kroz HDMI verovatno hoće ako nemaš eksterni uređaj da to radi u realnom vremenu.

Pogledah na brzaka i kažu da se snalaze sa ML, mada nema punih 1080p, već 1280 x 720 što ti je verovatno dovoljno.

Tako da ćeš verovatno uspeti u svojoj nameri, a ML ti omogućuje da snimaš na CF karticu dok strimuješ HDMI, mada će to pospešiti grejanje aparata.

Treba rešiti i eksterno napajanje da se ne bi zezao sa baterijama.

Link to post
Share on other sites

A zašto bi se oštećivao, budimo realni? Ako baš toliko strahuješ onda isključiš IS i AF, prethodno kadriraš i fokusiraš manuelno tamo gde očekuješ da budeš i udri. U krajnjoj nekoj liniji možeš da uzmeš i neko manuelno M42 staklo koje košta kao račun u kafani za jednog, pa onda slobodno snimaš. Taj 17-55 2.8 koliko sam čuo ima samo jednu manu a to je IS koji može da strada prilikom udarca.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...