Jump to content

Da li je jos neko u Hackintosh ekosistemu ?


Recommended Posts

Moj primarni PC je prastari i7-920 (nije ukljucen zadnje dve godine) gde mislim da teram High Sierra.
Sad razmisljam da se ponovim sa novim kompjuterom i da sastavim novu dual boot hackintosh kombinaciju. Jedino sto me buni je to sto ce Apple vrlo brzo na all-ARM arhitekturu pa razmisljam da gubitak silnog slobodnog vremena mozda nece biti pametna investicija ako ce sve da se raspane za par godina.

Link to post
Share on other sites

ARM ne treba da te brine jer će Apple bar još 4-5 godina da podržava x86 procesore (zbog postojećih intel mašina) a sigurno će biti 3rd party podrške za Hackintosh kada Apple to batali.

Link to post
Share on other sites

Ja sam se pre 10ak godina drndao i .kext-ovi ima dušu da ti pojedu dok ne skužiš kako ide sport... Ako nemaš Mac pri ruci bolje ne ulazi u tu avanturu. Doduše, tako je barem bilo - hteo sam starim PC-ima da promenim pol 🙃, ali pošto su strateški raspoređeni po imanju, bilo je žešće frustrirajuće šetkanje sa fleškom do Mac-a tamo vamo a realno i nisam baš znao šta radim pa sam češće sjebavo instalacije na originalnom Meketu... E, sad, mislim da je negde u to vreme izašao Clover kao all in wonder rešenje bez mnogo tipkanja i cimanja - al' meni je bio gušt da teram Snow Leopard na starcima. Sad bi to trebalo sve da bude lakše (ionako su untra manje više iste krš zajebancije), samo prvo iznjuši šta ti na ploči i ostalim komponentama radi aut of d boks i valjda drži dual boot na odvojenim hardovima. A što se tiče raspada - jbg. sve se raspada, čista fizika...

Link to post
Share on other sites

Nisam siguran da li ce bas biti 5-6 godina...cini mi se da su IBM procesore ispalili posle dva update-a ?

kod mene na i7-920 je i dalje Chimera koliko se secam, sve radi koliko toliko dobro, malo sam vremena proveo i sa Cloverom na nekoj novijoj arhitekturi i to je radilo jako jako lepo. Cini mi se samo zvuk nije radio.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...