Jump to content

Zeiss ZX1 ovo se cekalo godinama :D


Foto turista
 Share

Recommended Posts

Vid' vak'o. To ti je isto kao buteljka vina od 800€, cipele od krokodilske kože za 4000€, ručni sat od 30000€ i slično. To kupi investitor iz Singapura kada ide kod Ruskog oligarha da dogovore isporuku za tamo neku rafineriju u Indiji, ili Arapski plemić kada ide kod sultana od Bruneja na večeru (ajd' ok, Arapin neće kupiti vino, jel, ali ostalo prolazi...)

 

Video ja na jednom aerodromnu, pozlaćene Leica fotoaparate, sa oblogom od kože neke zmije. Koštali su od 10-15k$.

To valjda kupi Šeik iz KSA tamo nekom u UAE, ako zna da se ovaj loži na fotografiju.

U Qataru sam posetio sajam nakita i satova. Doveo jedan sve svoje žene da pazare. Malo se mrštio, ali provlačio je karticu.

 

Mislim, kad' te novac ne košta ništa, onda ništa nije skupo, jer sve dobijaš džabe, jel? 😛

  • Like 3
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Lep opis ciljne grupe.

Osim što je dizajniran kao taraba, ovaj aparat ima SSD od pola terabajta i Android Lightroom. Nečuveno, jel? Pa za oligarhe i arabeske to je idealno, odmah se vidi ko će da da pare za ovako nešto.  Do sada su se mukice mučile lajkama, odsad će imati bar AF.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, maxer said:

Pitam se samo koliko će komada da prodaju? Hoće li stići do broja 100?

Kao da je bitno, status je sve. Vidi kako je Olympus zavrsio, a napravio je vrlo sposoban sistem.

 

U tom kontekstu, bolje biti u poziciji Zeissa, gde je proizvod koji imas kiselo grozdje, jer za x godina mozes napraviti nesto krsteno i ljudi ce govoriti: 'inovativna tehnologija se spustila u mase'; nego u poziciji silnih malih proizvodjaca optike koji nam nude objektive za najbolji bang for the buck i koji zacudo, rade solidno.

Link to comment
Share on other sites

Najveca je ironija sto ovo nije ni tako skupo, mozda duplo u odnosu na to da se kupe zasebno kamera i objektiv slicnih karakteristika, pa mi ta prica o statusu ne pije vodu, da su odvalili 10k evra sa nekom luksuznom ambalazom pa nekako i da razumem, ovo ovako spakovano u neku bezveze kutiju nije ni tamo ni ovamo, ni status, nit je nesto sto bu neko kupio za poso.

Svakako je teska glupost gledano iz ugla zdravog razum... Nije cak ni nesto sto bi neko ko se zaista bavi fotografijom pozeleo da ima, kao sto bi recimo neko pozeleo neki rucni sat od  4000e, ovo pravi fotografa ne bi kupio ni da ima sve pare ovog sveta 😋

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...