Jump to content

Moji portreti

Recommended Posts

Komentar nekoga ko slika iz hobija, tako da cisto neko subjektivno vidjenje.

Na prvoj mi deluje kao da su presaturisane oci i nekako bi mi cini mi se bolje izgledalo da je u sredini.

Licno bih ili potamnio pozadinu (na prve dve pogotovu) ili dodao nesto, ali to je mozda i stvar ukusa. Ove sa klinkom mi nekako bolje izgledaju. Na trecoj mi je najbolji kontrast pozadina - model, a na poslednjoj imam utisak da je svetlo najbolje leglo.

da, na prve dve, pogotovo na prvoj je vidljivo preterano sredjivanje ociju. Devojcica je daleko bolja prica, bolja pozadina, 5 mi najbolja, jedino mi se cini da treba malo boje srediti, crvena, naranzasta i zuta, u stvari zutu skidati da nema taj zelenkasti ton. I senka ispod usta je dosta nezgodna, kao da je ostala neoprana od rucka, to bi trebalo srediti u obradi.  I sad kad ponovo deseti put gledam,  na 3  mi boje vrata i oko usta vuku na zelenkasto. Ali licno su mi puno bolje decije, mozda i zbog toplijeg kolorita, kojeg na prve dve nema. Sredjivao si oci ali lice je ostalo bledunjavo za nijansu.

Eto par sugestija, inace samo vezbaj, imas dobre modele, sad je sve do tebe, lepo si krenuo

I ja mislim da si lepo krenuo... Kako god, svetlo postavka scene, modela, sve to u kontrolisanim uslovima treba da bude "savrseno" u svakom detalju, estetski likovno skladno od osnovihe lemenata odnosa tamno svetlo i kako je resen kolorit pa do emocije mozda neke price, izrazajnosti, treba i kada naije rezirano i kada se fotka bez rasvete samo sto nije bas izvodljivo i zahteva dosta dorade u obradi 😛

Ako vec imas samo jedno svetlo iskoristi senke, igraj se sa njima. Ja licno volim (u mom slucaju kod rendera) rad sa jednim svetlom, jer se sa jednim moze dosta "dramatizovati" celokuona atmosfera. Ako juris beauty shootove, onda nabavi barem jos jedno i nesto za bouncing.

JEdno svetlo je malo za vecinu stvari, meni su rekli minimum 3 i stvarno je tako, neke stvari ne mozes da uradis bez toga.  Ali bitno je i sta koristis od modifikatora.  E da, i zilba ti je izvor svetla pa po meni je to dva svetla, ne jedno.

Ovde je u pitanju bio godox ad200. Modifikator je foldable beauty dish 34” sa belom reflektujućom površinom.

Naravno zilba je izvor svetlosti samo ja sam navikao da kad kazem svetlo mislim na blic 😉

Nisam neki ljubitelj fotkanja u studiju i nisam nikada to probao, znači ne znam puno o tome, ako išta i znam. Ne volim veštacku pozadinu iza ljudi. Medjutim, tvoji modeli odišu sa dosta šarma i veoma su fotogenični. Mislim da si uspeo lepo da preneseš neku njihovu unutarnju lepotu ovih fotografijama.