Misirac Posted May 15, 2020 Report Share Posted May 15, 2020 Moje prvo "studijsko" fotkanje. Kritike i sugestije pozeljne 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misirac Posted May 15, 2020 Author Report Share Posted May 15, 2020 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misirac Posted May 15, 2020 Author Report Share Posted May 15, 2020 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misirac Posted May 15, 2020 Author Report Share Posted May 15, 2020 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misirac Posted May 15, 2020 Author Report Share Posted May 15, 2020 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misirac Posted May 15, 2020 Author Report Share Posted May 15, 2020 Jedno svetlo + reflektor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted May 15, 2020 Report Share Posted May 15, 2020 Komentar nekoga ko slika iz hobija, tako da cisto neko subjektivno vidjenje. Na prvoj mi deluje kao da su presaturisane oci i nekako bi mi cini mi se bolje izgledalo da je u sredini. Licno bih ili potamnio pozadinu (na prve dve pogotovu) ili dodao nesto, ali to je mozda i stvar ukusa. Ove sa klinkom mi nekako bolje izgledaju. Na trecoj mi je najbolji kontrast pozadina - model, a na poslednjoj imam utisak da je svetlo najbolje leglo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
puckons Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 da, na prve dve, pogotovo na prvoj je vidljivo preterano sredjivanje ociju. Devojcica je daleko bolja prica, bolja pozadina, 5 mi najbolja, jedino mi se cini da treba malo boje srediti, crvena, naranzasta i zuta, u stvari zutu skidati da nema taj zelenkasti ton. I senka ispod usta je dosta nezgodna, kao da je ostala neoprana od rucka, to bi trebalo srediti u obradi. I sad kad ponovo deseti put gledam, na 3 mi boje vrata i oko usta vuku na zelenkasto. Ali licno su mi puno bolje decije, mozda i zbog toplijeg kolorita, kojeg na prve dve nema. Sredjivao si oci ali lice je ostalo bledunjavo za nijansu. Eto par sugestija, inace samo vezbaj, imas dobre modele, sad je sve do tebe, lepo si krenuo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 I ja mislim da si lepo krenuo... Kako god, svetlo postavka scene, modela, sve to u kontrolisanim uslovima treba da bude "savrseno" u svakom detalju, estetski likovno skladno od osnovihe lemenata odnosa tamno svetlo i kako je resen kolorit pa do emocije mozda neke price, izrazajnosti, treba i kada naije rezirano i kada se fotka bez rasvete samo sto nije bas izvodljivo i zahteva dosta dorade u obradi 😛 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misirac Posted May 16, 2020 Author Report Share Posted May 16, 2020 Hvala na savetima svakako su dobrodosli. Prvenstveno sam se trudio da savladam rasvetu s kojom sam imao nula iskustva. Da, jesu oci malo naglasene i pojacana saturacija na prve dve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 Ako vec imas samo jedno svetlo iskoristi senke, igraj se sa njima. Ja licno volim (u mom slucaju kod rendera) rad sa jednim svetlom, jer se sa jednim moze dosta "dramatizovati" celokuona atmosfera. Ako juris beauty shootove, onda nabavi barem jos jedno i nesto za bouncing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misirac Posted May 16, 2020 Author Report Share Posted May 16, 2020 imam par zilberica, a mislim prvo da naucim da radim sa jednim svetlom. Na svim postavljenim fotkama je svetlo sa jedne strane, a bela zilba sa druge... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 Nisam licno nikada radio neke "bjuti shotove" :). Ali vidim da sibnu po 2-3 svetla i zilberice (ja po navici "bouncing"). Koristi situacijudok ne dosadis ukucanima 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
puckons Posted May 17, 2020 Report Share Posted May 17, 2020 JEdno svetlo je malo za vecinu stvari, meni su rekli minimum 3 i stvarno je tako, neke stvari ne mozes da uradis bez toga. Ali bitno je i sta koristis od modifikatora. E da, i zilba ti je izvor svetla pa po meni je to dva svetla, ne jedno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misirac Posted May 17, 2020 Author Report Share Posted May 17, 2020 Ovde je u pitanju bio godox ad200. Modifikator je foldable beauty dish 34” sa belom reflektujućom površinom. Naravno zilba je izvor svetlosti samo ja sam navikao da kad kazem svetlo mislim na blic 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misirac Posted May 17, 2020 Author Report Share Posted May 17, 2020 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misirac Posted May 19, 2020 Author Report Share Posted May 19, 2020 7. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
5ar82 Posted May 19, 2020 Report Share Posted May 19, 2020 Nisam neki ljubitelj fotkanja u studiju i nisam nikada to probao, znači ne znam puno o tome, ako išta i znam. Ne volim veštacku pozadinu iza ljudi. Medjutim, tvoji modeli odišu sa dosta šarma i veoma su fotogenični. Mislim da si uspeo lepo da preneseš neku njihovu unutarnju lepotu ovih fotografijama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misirac Posted May 19, 2020 Author Report Share Posted May 19, 2020 Hvala druze Poslednje dve su natural light nisu studijske 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted May 21, 2020 Report Share Posted May 21, 2020 Meni licno poslednje dve najbolje izgledaju 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts