Abishai Posted June 12, 2020 Author Report Share Posted June 12, 2020 Nakon skoro 2 nedelje totalne pauze, uzeh sinoc na kratko aparat u ruke. Dal me prolazi volja ili zbog nekih drugih gluposti ne stizem ni da razmisljam o fotografiji, ne znam. Ali evo jedne brzinske od sinoc. Voleo bih da sam stigao da malo drugacije postavim zavesu (i dodam drugu)i jos neke stvari. Klinac mi je isto pobegao, posto je svetlo malko drugacije trebalo da pada i padalo dok nije smugnuo, ali na tim slikama zmuri, glupira se pa su mutne itd, ali nema veze sada 🙂 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
5ar82 Posted June 12, 2020 Report Share Posted June 12, 2020 Super je 🙂 Video sam je na FB jutros. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted June 13, 2020 Author Report Share Posted June 13, 2020 Dosli ljudi u goste i ja ih izmaltretira onako na brzaka hahah. Nazalost nemam nista od muske garderobe u ovom fazonu. Portret drugara spanca, Javier Pinilla. 13. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted June 14, 2020 Author Report Share Posted June 14, 2020 Nije se ni drugi gost izvukao :D, samo ovaj put nije spanac vec sumadinac 🙂 14. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted July 18, 2020 Author Report Share Posted July 18, 2020 Nakon nekoliko nedelja napravih jos jednu, hteo sam nesto da probam, medjutim nisam bas zadovoljan, ali nema veze, makar sam uradio jednu nakon par nedelja 🙂 15. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted July 21, 2020 Author Report Share Posted July 21, 2020 Jedan portrait od veceras, mada je bilo vise slika, mislim da cu imati jos 2-3 uskoro iz ove serije veceras. 16. Link to comment Share on other sites More sharing options...
puckons Posted July 22, 2020 Report Share Posted July 22, 2020 obrati paznju na prsa, crveno kao da ima alergiju, inace ne znam, nekako mi je odsutna, nema nikakve emocije, cak mi deluje kao svejedno mi je radi sta hoces Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted July 22, 2020 Author Report Share Posted July 22, 2020 4 hours ago, puckons said: obrati paznju na prsa, crveno kao da ima alergiju, inace ne znam, nekako mi je odsutna, nema nikakve emocije, cak mi deluje kao svejedno mi je radi sta hoces Da, nisam ni primetio, sad gledam na drugom monitoru, hvala! Haha, u pravu ste, bukvalno je tako. Klasika, premorena, ja je smarao da slikam malo jer osim one slike klinca nisam slikao par nedelja (odmor) i eto, izgleda da se bas vidi, ja sam se valjda navikao :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted July 22, 2020 Author Report Share Posted July 22, 2020 dupli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted July 23, 2020 Author Report Share Posted July 23, 2020 dupli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted July 23, 2020 Author Report Share Posted July 23, 2020 dupli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted July 23, 2020 Author Report Share Posted July 23, 2020 17. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted July 25, 2020 Author Report Share Posted July 25, 2020 Hteo sam nesto veceras, ali nisam uspeo i na kraju reko cekaj, stani samo da probam nesto da znam za sledeci put i na kraju mi se svidela slika, i ako nije bilo nikakvog poziranja (vidi se po njoj, pogled, desna ruka, pricamo, nisam planirao uopste ni da zadrzim sliku) 18. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted July 29, 2020 Author Report Share Posted July 29, 2020 19. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted July 30, 2020 Report Share Posted July 30, 2020 Izvini što komentarišem a nisam neki tata_Mata za portrete i studio, ali možda da probaš malo, samo malo da dodaš neku rasvetu i sa desne strane? Neka ostane senka na licu ali je malo nekako idući put rasvetli, može i neka bzv žilberica, ne mora dve glave ili štajaznam. Ovako me podseća na neki nemi film iz dvadesetih i tadašnje stilove (ništa pežorativno, samo ako si hteo taj efekat - uboo si ga totalno). BtW devetka pokid totalni, po našim savremenim fotografskim shvatanjima možda bi bolje bilo da model gleda ka centru kadra ali ako gledaš očima Rembranta OK je skroz. Njemu je meko svetlo bilo na prvom mestu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted July 31, 2020 Report Share Posted July 31, 2020 16. Losa zbog senke ispod brade kao da ima bradu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted August 8, 2020 Author Report Share Posted August 8, 2020 On 7/30/2020 at 9:07 PM, yagodinac said: Izvini što komentarišem a nisam neki tata_Mata za portrete i studio, ali možda da probaš malo, samo malo da dodaš neku rasvetu i sa desne strane? Neka ostane senka na licu ali je malo nekako idući put rasvetli, može i neka bzv žilberica, ne mora dve glave ili štajaznam. Ovako me podseća na neki nemi film iz dvadesetih i tadašnje stilove (ništa pežorativno, samo ako si hteo taj efekat - uboo si ga totalno). BtW devetka pokid totalni, po našim savremenim fotografskim shvatanjima možda bi bolje bilo da model gleda ka centru kadra ali ako gledaš očima Rembranta OK je skroz. Njemu je meko svetlo bilo na prvom mestu. @yagodinac Ma svaka sugestija/kritika je dobro dosla 🙂. Kupio sam najzad zilbericu, stigla pre neki dan :D. Moracu da presetujem monitor, radim na EIZO-u i ja kada gledam kod mene, vidim svaki detalj je tu, dosta nijansi (perfektan gradient) i onda kada pogledam npr na poslu na monitoru, sve je izuzetno mracno, gube se detalji... 😞 i to se non stop desava. Za 9. sam bas imao inspiraciju, imao sam sliku u glavi. Bila je malko drugacija u mojoj glavi, ali jednotavno nisam imao mesta da je izvedem bas kako sam zamislio, ali sam zadovoljan i ovom. Radije bih radio taj fazon nekog kao "storytellinga". Hvala 🙂 @Foto turista Nisam primetio, ali jeste mi nesto bilo cudno sa senkom oko brade, sad si mi potvrdio da bi bilo bolje da je malo drugacije... Hvala 🙂 20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
puckons Posted August 9, 2020 Report Share Posted August 9, 2020 video na fejsu, opet zamerke oko boje, crvenilo na dekolteu, zelenilo na licu, opet ta neka nedoslednost u boji koze koja ti se javlja na fotkama, super su price ali ovo nekako uvek odvuce paznju 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted October 27, 2020 Author Report Share Posted October 27, 2020 Hvala Pucko, definitnvo cu vise paznje obratiti sledeci put oko toga. Evo jedne nakon 3 meseca pauze. Nije bas kako sam bio zamislio (jedna haljina na kraju nije ni stigla 😞 ), ali sam se osetio lose sto 3 meseca nisam uzeo aparat u ruke 🙂 21. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted October 28, 2020 Author Report Share Posted October 28, 2020 22.+ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted October 28, 2020 Report Share Posted October 28, 2020 Ova je bolja, a bila bi odlicna, samo su ovi presecni prsti suvisni sto vire u kadru, guraju se u kadar. Pokusacu da objasnim svojim recima zasto za one koji ne znaju... Najcesce elemti koje secu ivice kadra podsvesno odvlaci paznju posmatraca u tom pravcu, sto moze da se iskoristi u kompoziciji kadra, znaci tako nesto samo po sebi nije pogresno, ali je pogresno ako nema pravog razloga za takvo resenje... Ako kao deo scene takvo resenje kadra nema veze sa glavnim motivom, pricom, jednostavno receno sustinom fotografije onda bespotrebno odvlaci paznju i razbija cvrstinu kadra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted October 28, 2020 Author Report Share Posted October 28, 2020 Hvala 🙂 U pravu si skroz, odsekao sam, skratio sam je i meni je smetalo, ali takodje sto mi nije imalo logike da drzi svoju ruku, nesto mi tu nije stimalo. Sad cu reupload 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihazero Posted October 31, 2020 Report Share Posted October 31, 2020 On 10/28/2020 at 5:17 PM, Abishai said: 22.+ Vrlo lepa fotka, mozda meni licno fale malo topliji tonovi, ali to je makar licna preferenca i kako ko sta voli. Ovako je vise nego dobro. Samo ti radi svoje i ne obaziri se na komentare drugih ljudi. Imas svoj fazon i gradi ga i razradjuj. Ovde na zalost imas ove sto znaju i ne pisu, ove sto nista ne znaju i najvise pisu i ove sto rade nesto sasvim drugo i komentarisu tvoje fotke iz vizure svog rada i stila. Radi ti svoje, vremenom ces da usavrsis znacajno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted October 31, 2020 Report Share Posted October 31, 2020 ^ Koja je poenta postavljanja fotki na forum, bilo ko da postavlja ako ne zeli da procita sta neko misli o tome sto vidi ??? "Ovde na zalost imas ove sto znaju i ne pisu" Slobodno se raspisi ako spadas u tu kategoriju da naucimo nesto, i ako pouzdano znam da sem smernica putem forum ne moze da se podeli neko veliko znanje, tacnije receno ne znanje nego teoretisanja ako izuzmemo tehnicke teme vezane za fotografiju u kojima je sve sto moze da se kaze putem foruma u najvecoj meri egzaktno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kisha Posted October 31, 2020 Report Share Posted October 31, 2020 2 hours ago, mihazero said: Vrlo lepa fotka, mozda meni licno fale malo topliji tonovi, ali to je makar licna preferenca i kako ko sta voli. Ovako je vise nego dobro. Samo ti radi svoje i ne obaziri se na komentare drugih ljudi. Imas svoj fazon i gradi ga i razradjuj. Ovde na zalost imas ove sto znaju i ne pisu, ove sto nista ne znaju i najvise pisu i ove sto rade nesto sasvim drugo i komentarisu tvoje fotke iz vizure svog rada i stila. Radi ti svoje, vremenom ces da usavrsis znacajno. 👍 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts