Jump to content

Negativni displacement u 3ds maxu i Vray

milos28164
 Share

Recommended Posts

Pozdrav,

Imam problem da dobijem negativni displacement u 3ds maxu i vray. Sta god da probam isti je rezultat. Koristim vray  displacement. Isto je koristio bitmapu ili proceduralne mape. Probao 2d, 3d i subdivision.

Imam mapu gde je i siva i bela i crna.  Stavim da mi je shift -1/2 amounta. Ne pomaze. Stavim da mi je texmap min -1 a texmap max 1, opet nista. Uvek mi se tamniji delovi od  sive 128,128,128 ne prikazuju.

Iscitao sam gomilu foruma ali nista ne pomaze...

Ima li neko ideju kako da dobijem displacement u negativnom smeru?

Hvala puno unapred.

Resio sam problem.

Trebalo je da se odcekira Water level u vray displacementu.

Water Level: When  turned on, the water level will clip away any geometry that is below the total displacement value specified.

Ako neko naleti na isti problem da mu se nadje.

Pozdrav.

Moje saučešće za počupanu kosu, dvije kante živaca i 3% izgubljenog vida... ma nema... kad vidiš ime parametra "Water Level" odmah ti je jasno da to ima veze sa negativnim displacement-om.... ko da smo mi mornari ili vodoinstalateri... oca im autističnog... slično "veselje" sam i ja imao sa "Distance traveled" parametrom u Maya-i prilikom nekog renderinga stakla... ili ono bijaše plastika... uglavnom boja i prozirnost te plastike je zavisila od "proputovane daljine" simuliranog zraka svjetlosti kroz zid tog objekta... i sad mi mozak zaškripi ko mjenjač na autu kada ga "naoštre" sa loše pritisnutim kvačilom kad se sjetim te definicije... pa valjda bi "Object thickness" bilo puuuunooo bolje ime za taj parametar... oca im autističnog...