Jump to content
amaNS

Download teme sa DZ

Recommended Posts

Pozdrav društvo. Ne znam jel uopšte neko svraća u ove zabite podforume ali bolje da pitam nego dalje da skitam. 😄

 

Elem, ubih se da nađem na ovom novom nešto što je postojalo u staroj verziji foruma. Postojalo je neko dugmence "opcije teme", nakon što se ono stisne dobijao se meni: - prati ovu temu, - sačuvaj temu i još ponešto. Nakon odabira "sačuvaj temu", dobijao se pod-meni sa par mogućnosti, parafraziram: - sačuvaj URL, - sačuvaj HTML link, itd., a meni se najviše dopadala ona koja se zvala nešto kao "sačuvaj HTML verziju za štampu" teme. Kada bih na taj način sačuvao neku temu na PC-ju nije se čuvao kompletan sadržaj, nego recimo aktivni link koji kad aktiviram u pretraživaču mi se otvori ta "verzija za štampu", a u samom vrhu tog prikaza se nalazilo "dugmence" koje omogućuje da vidim željenu temu u fulu ( "originalnom formatu"). Čak i sada se na taj način ponašaju ranije sačuvani linkovi pa u prilogu možete videti sliku ekrana s primerom.

 

1)

49807548727_f1f074459e_h.jpgScreenshot 22-04-2020 - 01 by amaNS021, on Flickr

 

2) Tema u "originalnom formatu" tj. "aktivna" verzija stranice:

49807550652_326231be5c_h.jpgScreenshot 22-04-2020 - 02 by amaNS021, on Flickr

 

 

Sada nisam u stanju da to nađem ni ovde na Zoni kao opciju niti da izguglam tako neku mogućnost koja bi radila preko pretraživača ili preko neke "download print preview" ili slične opcije... Našao sam ovo klasično "save page as..." i tu se u procesu nudi podmeni s četiri opcije od kojih ni jedna kasnije prilikom aktivacije skinutog linka ne daje "aktivnu verziju stranice" već neki prikaz kao "screenshot", vidi prilog:

 

3)

49807368181_c9e9677554_h.jpgScreenshot 22-04-2020 - 03 by amaNS021, on Flickr

 

Na primer, vidi se razlika na drugoj i trećoj slici da umesto svih simbola, zvezdice za ocenu teme, zvonce za notifikacije, pisamce za PP itd. su zamenjene nekim "hieroglifima" u toj "neaktivnoj" verziji. Plus, sam taj fajl koji sačuvam kao link na PC-ju je tri puta veći od one stare dobre verzije, u slučaju ove teme 409 vs. 134kb.

 

Ono što bi mi trebalo je da kada otvorim taj sačuvani link sa PC-ja na neki način dobijem "aktivnu" verziju stranice, sad da li uz neku foru za čuvanje linka ili uz foru nakon njegovog otvaranja. Ova opcija kao sada što mi radi je ok za neke "statične stranice" i slično, a ne za forume gde je možda došlo do nekih promena u međuvremenu ili bih se uključio u dijalog  pa mi ta varijanta ne radi posao.

 

Ako imate saznanje da to što tražim nije izvodljivo, javite mi pa da se preorijentišem na alternativna rešenja.

 

Pozz! 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...