Jump to content

Шуме и гуме


Zlacun
 Share

Recommended Posts

Значи овако некако.

 

1.

49731919078_b5433e26b6_c.jpg

 

2.

49731919018_138fd93d45_b.jpg

 

Захваљујем. А пиво ће морати да причека док прође ова напаст. Или и пиво може овако виртуелно, без социјалних контаката?

Link to comment
Share on other sites

Da, može pivo da se pije "od kuće" kao i što se radi od kuće... A ako baš hićeš da častiš, obaviš onlajn uplatu za dostavu na željenu adresu 😉

 

Što se tiče izgleda posta ili teme, da dodam još da kad obaviš unos teksta, slika, tj. nekih linkova i šta već želiš, možeš pre postavljanja teme ili odgovora na neku, pogledati kako će to izgledati na raznim uređajima pritiskom na poslednje dugmence s desna u "zaglavlju" - simbol izgleda kao list papira s lupom. Pa isprobati razne ideje dokne budeš zadovoljan konačnim rešenjem 🙂

 

Što se tiče teme koju si postavio, zanimljiva je kao izazov, bar meni. Za razmišljanje na temu, šta, zašto i kako ću da iskažem, poručim gledaocu moje fotografije. Često sam pristupao slikanju nekog sličnog ljudskog nemara i nereda ostavljenog u prirodi ili urbanom okruženju i upadao u zamku nepromišljenog predstavljanja takve scene estetski lepom (mislim da to slučaj i kod tvog realizovanja ove serije fotki). Može se ići i na tu stranu ako se to želi ali da se ta želja jasno i naglasi kroz likovni i tehnički pristup. Takođe, ako se posmatraču želi uputiti poruka u kojoj kroz sliku kritikjemo takav čin uneređenja prirode npr. ili mu skrenuti pažnju da se zapita o nekoj temi koja je relativno novija ili nedovoljno prisutna u čovečjoj svesti, onda bi smo to opet trebali jasno uobličiti tehničko likovnim pristupom da bi se iz slika jasno videlo jel nam se to što vidimo i prenosimo širem krugu gledalaca dopada ili ne. Naravno, uvek ostaje i onaj neutralni, dokumentarno obaveštajni tj. žurnalistički pristup koji bi bar teoretski teebao biti takav, objektivan i nepristrasan (što je gotovo nemoguće kada se upustimo u anlizu likovnog jezika, uvek se može iščitati neka poruka ili simbolika...).

 

Da se razumemo, lamentiram nad temom jer deluje prilično "banalna", pa samim tim lako nas hvata u zamku površnog pristupa što se kasnije može pretvoriti u lošu naviku. Takođe, mislim da sam mali broj fotki koje su na te teme uspešno rešio i da bih mogao sebi to postaviti kao "novi zadatak", što bi rekli ovi savremeni, projekat.

 

Pozz! 🙂

 

Link to comment
Share on other sites

Ja bih lično samo prilikom kadriranja malo smanjio gume kao elemente. Ono da izgledaju kao normalan deo pejzaža, tipa ovde ima drvo, potok, brdo, guma... Ovako deluju prenaglašeno, a kad posmatrača pustiš da sam luta pogledom po kadru, pa naiđe na gumu - onda si posmatrača pustio da učestvuje u donošenju zaključka, umesto da mu odmah tresneš zaključak na sto.

Link to comment
Share on other sites

Људи, хвала пуно на коментарима. Обојица сте се потрудили. Посебно је amaNS детаљно образложио своје виђење. Ваши коментари ме подсјетише на најбоље дане Зоне.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Sa cvetićem mi se najviše sviđa, a slažem se saprethodnim komentarom, snimaj malo šire, lako ćeš posle po želji kropovati ili eventualno napraviti efekat ribljeg oka u obradi. Biraj vreme snimanja tako da ti ne treba dosvetljavanje blicem koje izgleda neprirodno u ovakvim uslovima.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...