Jump to content
Sign in to follow this  
little onion

Дневни минимализам и јутарња измаглица

Recommended Posts

4 i 5 su ok... samo pogledaj da ti nije sačuvavanje fotke podešeno na neku jako veliku kompresiju i jako mali kvalitet. Npr. u Photoshopu od 0 do 12 da nije na 2? 2 i 3 kao da si probavao bokeh i objektiv. Prva i ima smisla u smislu da može da se nasluti da je ugodno sedeti u stolici na plaži na tropskom ostrvu, dobija se neki osećaj...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo 4 i 5, ostale nemaju neku fotografsku poentu. Kad sečeš objekte (kao npr na 2) treba da imaš jak razlog, inače je bolje ostaviti neke objekte nesečene. Npr celu stolicu...  A ujedno i ideš na uprošćavanje celog kadra što samo pojačava ideju.

Drugim rečima, ja bih to ovako nekako.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Петре дорађујем у Corel PaintShop Pro и по препоруци модератора смањујем да дужа страна фотографије има 1000 pix  а краћа како испадне. 5. је најбоље што сам умео, јер је нека влага тог јутра ударила са океана, да је са изгревањем сунца све то личило на неку жућкасто златну прашину и ништа се није видело јасно.  За 1. то ми је и била замисао, 2. мислим да је је вишак али многи воле минимализам па да не изневерим публикум. 

 

Јагодинац, можда,  сви видимо различито.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, little onion said:

Јагодинац, можда,  сви видимо различито.

Ma sigurno je to... Postoje naka opsta mesta kojima u osnovi moze veoma objektivno da se definise likovno umetnicki rad, tome nas uci teorija forme... Samo treba uciti pa ces i sam shvatiti, a ne snapirati i kliktati na sve i svasta oko sebe uz obrazlozenje "сви видимо различито".

Dobra ti je ova 5, ali isto tako 1,2 totalno bezveze, e sad kada budes umeo da desifrujes zasto je 5 dobra a 1,2 bezveze onda si na dobrom putu da vecina toga sto snimis bude dobar kadar, sto je prvo i osnovno, jos ako je uvek dobro svetlo, pa nista ti vise i ne treba, a ako bas zelis da bude i lepo kolko moze malo nastrebas kako da koristis alate u obradi i eto odlicnih fotki u celini. Prosto, samo se treba posvetiti tome bez ovih besmislenih klise odgovora "сви видимо различито".

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Vidi Lukiću, pa dobro, nije ništa loše u tome što svi vidimo različito. Različito živimo, različita pića volimo, različita kola vozimo, garderobu i telefone preferiramo... Taman posla da smo svi isti, onda bi to ličilo na onaj spot gde ono marširaju a svi isti...Čekići... Kako beše... Jel ovaj?

Ali moja ideja je da se može i treba napredovati, fotografski mislim. I to sam više puta napomenuo kao neku poentu foruma i kačenja svih naših sličica. U tom kontekstu potroših malo svog vremena i dadoh savet šta i kako, možda se tebi ne sviđa moj savet, razumem i to - doduše teško; ali ovaj forum čita još ljudi pa bi možda i njima ponekad bio koristan neki savet šta bi kolega fotograf vrlo dobronamerno i bez ega imao da im predloži po pitanju kadra na plaži.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...