Jump to content
MaKoART

GRAFIČKA TABLA - SAVJETI I SUGESTIJE?

Recommended Posts

hej hej

preporučen mi je ovaj forum kao mjesto gdje bih mogla da dobijem dobre savjete povodom toga koju grafičku tablu da uzmem za sebe... prvi put bih je kupila, i plus veze nemam sem osnovnih nekih stvari koje sam kroz istraživanje pokupila. može li me neko posavjetovati povodom toga da li uopšte može u Crnoj Gori ili Srbiji da se kupi dobar model grafičke table? Koji model bi preporučili?

Modeli koje sam za sad dobila kao preporuku su Artist Display 22E Pro

https://www.storexppen.com/buy/artist-22epro.html?channel=website&fbclid=IwAR0NLnZ27TyxgoLs3SmOiQYi_BLVK0uKuW3MJRw-gOfeBXWrWfZmo4Ur2no

i Pen display PD1560

https://www.gaomon.net/Pen_Display/PD/PD1560.html?fbclid=IwAR2mr1yd11ApO3aspbWKH2S3WE90OLkE8gF9hcLy2qR6GZrIgD2eWIXqiOI

šta mislite o ovim modelima? na šta da najviše pažnje obratim povodom biranja modela?

 

hvala unaprijed

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Situacija se stalno menja. Novi modeli se stalno pojavljuju, drajveri se apdejtuju... itd.  Informacija koja je bila validna nedelju dana pre,  danas mozda i nije validna. Dovoljno je da neko adjetuje drajver... na gore ili na bolje. 

Ako ides na monitor - tablu, cuo sam mnogo dobrih stvari o Huion tablama. 22" komforno za rad, i sto je veoma vazno ima laminiran ekran, sto znaci manju paralaksu. Wacom koji je jos uvek najbolji, u tom nekom cenovnom rangu ( sto podrazumevada nije HD ), nudi Cinteq koji ima standardni ekran. Nazalost kod nas ne mozes da vidis table na delu, postoji tu mali milion stvari koje mora covek licno da vidi i oseti da bi doneo odluku. 

 Dobar YT kanal, covek obicno ide u korak sa vremenom i daje rivjue o masi potrosaca. Primi to sa rezervom, svi oni rade za lovu. Obrati paznju na detalje kako se tabla ponasa, jitter , kuke itd. mogu da ucine rad veoma ... stresnim.

https://www.youtube.com/user/thebradcolbow/videos

u tekstu je link ka njegovom sajtu gde su table poredjane po ceni, velicini itd.

takodje dobar kanal, samo opet.... imaj u vidu da su svi oni placeni da daju "nepristrasne" komentare. I nemoj da gubis vreme na fensi klince koji ni stik mena ne umeju da nacrtaju.

https://www.youtube.com/user/anatomyofrockthe/videos

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...