Jump to content

Ponovo online

Trunks

Recommended Posts

Super je što ste se vratili i što su spameri zaustavljeni. Sada možete lepo da se pozabavite ostalim bitnim stvarima za upotrebljivost i funkcionalnost foruma. Priložići isečak random foruma sa neta. (čim sam ukucao slovo č vidim da mi je promenio font...)

pNTi3Q1.jpg

Znači ovako, pošto je ovo dobrim delom foto forum, treba da ima Like opciju gde će dole biti upisano ko je lajkovao post. Slična opcija je bila i pre samo što su se dodeljivale zvezdice za celokupan thread. Sada više nema ni ove opcije. Takođe, post treba da bude numerisan što ovde nije slučaj, a bio je pre. Besmisleno je imati thread bez numerisanih postova. Takođe, u primeru koji sam vam priložio moguće je napraviti bookmark posta. Vrlo korisna stavka kod velikih thredova gde želiš da numeriš omiljeni post. Iskoristite postojeća rešenja koja su se dobro pokazala u praksi na forumima u svetu koji imaju milionsku posetu.

Nema na cemu. Na primer, tema Bokeh na fotoforumu ima 293 stranice i pocela je 2009... dobro, nije sad ni vazno kada je pocela, nego je korisno na stanicama gde vise raznih ljudi objavljuje fotografije pa se desi da bude vise postova u razlicitim danima, tada se moze prema broju posta referisati na post. Primer: "Odlicna fotka u postu 253, mada ni ove u 268 ti nisu lose, vidi se da su deo iste serije." Recimo bez toga referisanje ide ili na quote sto kopira deo referisanog posta, fotografije ili na opisivanje, sto ponekad nije prakticno i vizuelno komplikuje stranicu. Iskren da budem, nisam video mnogo foruma da nema referisane postove. Ovaj ovde primer sto sam naveo ima recimo broj #9. Ima fotografskih foruma gde je broj postova u jednom threadu otisao u par desetina hiljada vec (pentaxforums) i cesto su mnogi riznica korisnih informacija. Klikom na broj posta moguce je referisati se konkretno na taj post i koristiti ga kao link, umesto da se deli link threada od 500 stranica pa onda trazi konkretan post citanjem threada. Ovde ne mogu da se referisem na bilo koji individualni post, vec samo na ceo thread preko share dugmeta sto je u gornjem desnom uglu.  Valjda sam pogodio na sta se odnosi thread (tema), post (napisano u okviru teme i poslato na submit dugme).

Ajdi da dodam još koju ako je za vajdu. Zvezdica za klik pored naziva teme (vodi na zadnju nepročitanu poruku) je zamarajuća - neprirodno stalno mrdam i centriram pacovom podosta uljevo a i generalno je frustrirajuća - sasma (mi) je bilo bolje da kliknem na naziv i da me (kao registrovanog i svakodnevnog posetioca) odma' vodi 'de sam stao. A ko je novopečen ili samo turista - šta sad, mora ' se kali, ne može sve na izvolte, je l' da.. ipak je ovo forum sa pedigreom, ako me razumete..? + ima numeracija strana pored naziva koja kreće od 1. pa ispada da se mogućnost ponavljaja.

Drugo, šta mi znači ispod avatara koliko je "prekršaja" ko napravio (zar smo dotle došli - ako to nešto i menja -- a ja zvučim ko deda 🙄), cijenim da je godina "rođenja" ipak bila narativnija.

Treće, čini mi se da aniGif (vidim da je moj sabzirovan) ne radi na avatarima, je l to stvar trenda, stila ili čeka svoje vreme 😉?

1. Ispravljeno sada nadam se, klik bi trebalo da vodi na najnoviji post, testirajte molim vas.

2. Ja bih voleo da tu nema ništa zapravo. 🙂 Videću da ukinem i taj "status". Sve drugo se može videti u profilu, koga zanima.

3. Jesi probao da uploaduješ ponovo? Moguće da je nešto puklo u tranziciji, a moguće i da ne može više da bude animiran. Nisam siguran. 😄

1. Probao sam s par tema i cini mi se da ne sljaka ovo da ulogovanog clana vodi na prvi neprocitani post kada ulazim iz samih podforuma. Ranije je to radilo cak i iz mejla obavestenja o novom postu u temi koju pratim, pa me je klik na link s naslovom teme unutar mejla (kada sam logovan) vodi na prvi neprocitani post a sada vodi na prvu stranu, na prvi  post 😕

2. Sve sto sam ranije zanovetao je ili popravljeno, hvala 🙂, ili sam pogledao na normalnim ekranima i shvatio da je sasvim ok 🙂

2a. Recimo mislim da sada sjajno funkcionise pregled na telefonima, deluje mi kao da je lakse i lepse na mobilnom nego na PC, sto je odlicno iako volim PC komfor 😄

3. Jos uvek primecujem bagovanje nakon ubacenog emotikona, prestanu da rade navigacione strelice. Bilo bi lepo i da se kucani simboli  sami pretvaraju u emotikone kao nekad, ako to nije neka velika muka za resiti.

Pozz 🙂

Edit/dopuna: Hoce li nakon zavrsenih prevoda biti aktuelna dvojezicna verzija foruma ili sve srpski? Ova mesavina nije ok po meni...

🙂

Edit/dopuna 2 : Woo-hoo , radi prepravka simbola u emotikone! 🙂

E pa da se ispravim, necete zameriti, brzi jezik od pameti 🤐

Proverio sam ovo za klik na link iz mejla i vodi na prvi neprocitani post.

Izvinjavam se jos jednom, sve je jos novo pa trazi vreme privikavanja a ja bih sve sto pre da prijavim kao da je ostavljen rok za zalbe od 8 dana 😝

Pozz 🙂

Moram da uletim sa još jednim zapažanjem, krajnje subjektivnim vjerovatno, al jbg. Mislim da su stvari na forumu nesrazmjerne. Malo mi je nečitak i ja sam izveo zaključak da je do toga. Nekako je sve dominantnije od same poruke (avatari, imena, dugmići), a poruka se čita. I ovaj posted + datum što ima svaki post, kontam da je malo overhed, datum je dosta, a ne mora da bude jednako bitan kao poruka.

• Like 1

Verujem da će i to biti rešeno, mada ja već evo vidim napredak u odnosu na ranije. 

Kod uređivanja sad ima opcija Flag as spammer i forum automatski makne sve teme i automatski banuje dotičnog, praktično sa jednim klikom, što nam je mnogo olakšalo život, ne mora se ići okolo i brisati pojedinačno.

• 1 month later...
  • 4 months later...