Jump to content

win 10 rasprodaja


alekba
 Share

Recommended Posts

https://www.goodoffer24.com/software/window...sc.html?acc=919

 

Ovo bi trebalo da je u massive issue al' posto taj podforum ima issue sa massive kolicinom spama koji niko ne brise, uturio sam ovde.

 

Koliko mi je lose misljenje o 10 necu da ponavljam, ali barem mi "profesionalci" cemo biti prinudjeni da "apgrejdujemo", pre ili kasnije...

 

Ta cena mi izgleda prihvatljiva, ali cini mi se da ce nekako ispasti da nije za Serbistyan :(

Link to comment
Share on other sites

Meni AV blokira sajt, i ne nameravam da to zaobilazim, radi se o prevarantima koji prodaju VLK ključeve, koje MS može bilo kad da blokira. Najčešće rade koji mesec i onda vam Win izbaci poruku da nije originalan.

 

Oni nisu zvanični re-seller, ne možete dobiti račun i sl. (firme u Srbiji moraju da kupe Win od zastupnika u Srbiji). Da je to tako, neka firma u Srbiji bi kupila VLK licencu za 1000 instalacija pa prodavala pojedincima za 20€, al' malo sutra bi to koštalo toliko. Čak i na 100k kopija Windows mislim da ne ide ispod 50$ za OEM proizvođače.

Link to comment
Share on other sites

Da, da, trustpilot, gde "Each review has a personal story", a svi izgledaju kao da ih je pisala ista osoba (u stvari, generisani su softverski, naravno).

 

 

Jedan način da se veći broj legalnih ključeva pojavi u prodaji je kada velike firme kupe ogroman broj računara sa licencom za svaki računar (na broj od nekoliko desetina hiljada računara ponuda bude jeftinija od računara bez OS-a, jer ove sa OS-om imaju na stanju i isplati im se da ih podaju toliko jeftinije koliko ih košta pojedinačna licenca za Win), ali firma posebno kupuje licence koje se aktiviraju preko lokalnog servera (KMS ili MAK), a Win ključ dobijen u vidu nalepnice na računaru može da se preproda - u stvari, prodavac računara poskida sve te nalepnice i te ključeve prodaje po niskim cenama. Međutim, računari sa Win licencom su skuplji za bar 50€ (i to za Home/Basic/Starter verziju koja nije pogodna za firme), pa firme izbegavaju takvu kupovinu, a i odavno nema nalepnica na kućištima, već se Win dobija na fabričkoj particiji sa koje se pokreće instalacija pri uključivanju računara i može se koristiti za recovery.

 

Međutim, ovi jeftini ključevi su uglavnom ukradeni ili plaćeni ukradenim karticama, pa je pitanje do kada će raditi. Možda mesec dana, možda godinu, možda i dve, sve zavisi kako se kome zalomi.

 

 

Generalno, ako nekome odgovara da rizikuje, napred, samo ne plaćajte direktno karticom. Dešavalo se ljudima da im zbog "sigurnosti" traže sekniranu karticu na kojoj se vide samo zadnje 4 cifre i lični podaci (ime, prezime), a u stvari ako su plaćali karticom preko sajta, ovi dodatni podaci su im dovoljni da se kartica zloupotrebi.

 

 

Još jedan način da se kod nas dođe do "legalnih" ključeva: znao sam lika koji je jednom našem velikom prodavcu računara našao "backdoor", odnosno uspeo je preko nekog linka da pristup njihovom serveru sa formom za generisanjem Win ključeva. Za nekoliko ili nekoliko desetina ključeva ne bi bio problem, jer firma prodaje na hiljade računara, za veći broj bi možda u firmi neko primetio, ali ako neko uspe tako nešto da uradi u slučaju velikog prodavca računara u UK ili drugoj zemlji gde se prodaju milioni računara godišnje, može da generiše i 100.000 ključeva i da oni duže vreme ne budu blokirani od strane MS-a.

 

Što opet ne znači da je sve to legalno. Legalno je koliko i ključevi za Eset na nekom našem forumu, koji se mogu iskoristiti dok Eset ne blokira nove aktivacije tim ključem, ali ko je uspeo da aktivira, nema problema do isteka roka važenja za tu licencu. Odnosno, ne koristite crack ili aktivator i time ne rizikujete da navučete neki crv ili drugu štetočinu, ali to ne znači da je sve legalno u smislu da je u skladu sa zakonom.

Link to comment
Share on other sites

@kobayashi, hvala, ne znam sta su tacno VLK kljucevi, ali mogu da nagadjam.... imaju slicne fore i za igre.... sajtovi gde za male pare mogu da se kupe kljucevi za najnovije igre.... Velika mucka u pitanju, kupci obicno ostanu bez igre a krajnji racun placa developer koji iz svog dzepa mora da refundira sve to.

na primer prica o tome, ali ima toga jos nazalost.

 

MS je sigurno jedna od zadnjih firmi kojima bi dao i hebenu paru, ma ni crno ispod ( noznog ) nokta im ne bih dao. Ali opet, OS je osnova, vise smara sve to provlacenje kroz iglene usi. Pa se nesto mislim, ako moze za male pare, sto da ne.... MS ladno moze i da deli to gofno Win10, ne bojim se ja za njih da ce jadni morati da idu na dijetu :mrgreen:

 

@.Milos ima razloga zasto pominjem Win Enterprajz... duga prica, respektujem tvoje znanje - iskustvo, ali razloge sam cuo na drugom forumu. Cak i duduku kao sto sam ja oni zvuce veoma, veoma razumno, logicno. Bilo je likova sa onim: ma sta ti tu $eres evo ja ...... Takvi su se kuci vratili NA STITU, ;)

 

da se nasa zagorela gazela usahlog poprsja ne bi osetila zapostavljeta evo jedan zbavno poucni filmcic u boji, inozemne produkcije https://coub.com/view/1qgycy

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...