Madaboutsne Posted July 1, 2019 Report Share Posted July 1, 2019 Cao ljudi, muku mucim sa zbrushom, pa ako moze pomoc, jer mi treba za rad. Nasao sam materijal kod koga mi sve odgovora (boja,noise...) Kada obelezm dugme Mrgb i pritisnem fill object, subtool se oboji, ali kada hocu da dobijem teksturnu mapu pomocu new from polypaint dobijem ovo sa sa slike. Na drugoj slici je obojeni subtool. Unapred hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted July 4, 2019 Report Share Posted July 4, 2019 Material u zbrushu ne mozes da tako dobijes,sem ako nisi sam pravio material pomocu polypaint,ovde mi deluje da si oznaci da ti dobijes samo alpha mapu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madaboutsne Posted July 11, 2019 Author Report Share Posted July 11, 2019 Material u zbrushu ne mozes da tako dobijes,sem ako nisi sam pravio material pomocu polypaint,ovde mi deluje da si oznaci da ti dobijes samo alpha mapu Frikou, ja vec imam materijal. Zelim da materijal kod koga mi se svidja boja, noise, ama bas sve, primenim na subtool koji ima UV i da iz Zbruha dobijem tekturne mape koje imaju istu boju kao i materijal. Valjda ne trazim puno :blink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonGeorg Posted August 14, 2019 Report Share Posted August 14, 2019 Frikou, ja vec imam materijal. Zelim da materijal kod koga mi se svidja boja, noise, ama bas sve, primenim na subtool koji ima UV i da iz Zbruha dobijem tekturne mape koje imaju istu boju kao i materijal. Valjda ne trazim puno :blink: Mozda je kasno, ali.. Koliko kapiram imas dva subtoola, jedan na kojem si radio sculpturu, drugi koji ima uv i zelis da prenes taj rad na njega. U tom slucaju treba prvo da projektujes detalje sa uradjenog na ovaj sto imas uv. Project all... Drugo treba razlikovati termine: -Materijal ne znaci samo boja ili textura, on znaci i osobine, providan ili ne, sjajan ili ne, svetli ili ne. Ako zelis sve te osobine da prenes, nesto od toga ces morati na posebne kanale. Boju ces samo preneti na boju, ne i pukotine. Pukotine, useci, nepravilnosti i sl prenosi na normal mapu ne color mapu. i td... Imas i opciju poput matcap baker-a da prebacis sve te osobine na boju...Tako da sjaj,brazde i td postaju boja na pr: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madaboutsne Posted September 26, 2019 Author Report Share Posted September 26, 2019 Mozda je kasno, ali.. Koliko kapiram imas dva subtoola, jedan na kojem si radio sculpturu, drugi koji ima uv i zelis da prenes taj rad na njega. U tom slucaju treba prvo da projektujes detalje sa uradjenog na ovaj sto imas uv. Project all... Drugo treba razlikovati termine: -Materijal ne znaci samo boja ili textura, on znaci i osobine, providan ili ne, sjajan ili ne, svetli ili ne. Ako zelis sve te osobine da prenes, nesto od toga ces morati na posebne kanale. Boju ces samo preneti na boju, ne i pukotine. Pukotine, useci, nepravilnosti i sl prenosi na normal mapu ne color mapu. i td... Imas i opciju poput matcap baker-a da prebacis sve te osobine na boju...Tako da sjaj,brazde i td postaju boja na pr: Nije kasno, jer me jos zeza ista stvar... Za tutorijal znam, ali za ono sto meni treba mogu da koristim samo Zbrush 4R7. Ne znam da li bi radio kod mene? Meni treba samo da tekturnu mapu napravim u Zbrush-u, ali evo na necem jednostavnom da opisem: 1. Uzeo sam cilindar iz Zbrush-a 2. Odabrao GradientMap2 materijal 3. Primenio materijal opcijom Mrgb ili M + fillobject 4. Problem je u tome kada odem na opciju texture map i kada odaberem new from polypaint ili fillobject ili fillcolor dobijam da je podloga crna, a UV obojeno belo. Zelim da UV budu u istoj boji kao i sam gotov materijal u Zbrush-u. Pozz i hvala unapred Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madaboutsne Posted September 26, 2019 Author Report Share Posted September 26, 2019 Mozda je kasno, ali.. Koliko kapiram imas dva subtoola, jedan na kojem si radio sculpturu, drugi koji ima uv i zelis da prenes taj rad na njega. U tom slucaju treba prvo da projektujes detalje sa uradjenog na ovaj sto imas uv. Project all... Drugo treba razlikovati termine: -Materijal ne znaci samo boja ili textura, on znaci i osobine, providan ili ne, sjajan ili ne, svetli ili ne. Ako zelis sve te osobine da prenes, nesto od toga ces morati na posebne kanale. Boju ces samo preneti na boju, ne i pukotine. Pukotine, useci, nepravilnosti i sl prenosi na normal mapu ne color mapu. i td... Imas i opciju poput matcap baker-a da prebacis sve te osobine na boju...Tako da sjaj,brazde i td postaju boja na pr: Da ti javim i da ti se zahvalim, jer MateBaker je upravo ono sto sam mesecima jurio. Zato sam kasnio i sa zavrsnim radom, ali valjda to tako ide. Da nije bilo tvog odgovora ne znam da li bih rad i predao. Zato hvala ti puno!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts