Jump to content

Senke u kamenolomu


Recommended Posts

Teren je bio, što bih ja rekao, poskokovit :lol:

Ali su poskoci otišli na popodnevnu dremku pa ne videh nijednog. Zato su tu samo western_pejzaži. Falla.

 

1)

 

48133763701_352aac3d1c_z.jpgShadows In The Quarry 1 by Millan Milloradovic, on Flickr

 

2)

 

48133796613_f17128ef0c_z.jpgShadows In The Quarry 2 by Millan Milloradovic, on Flickr

 

3)

 

48133856592_a6d50fc52c_z.jpgShadows In The Quarry 3 by Millan Milloradovic, on Flickr

 

4)

 

48133764661_8b04a4d33a_z.jpgShadows In The Quarry 4 by Millan Milloradovic, on Flickr

 

5)

 

48133766031_258f678a1b_z.jpgShadows In The Quarry 5 by Millan Milloradovic, on Flickr

 

6)

 

48133857797_7656536902_z.jpgShadows In The Quarry 6 by Millan Milloradovic, on Flickr

 

7)

 

48133857592_210865ab55_z.jpgShadows In The Quarry 7 by Millan Milloradovic, on Flickr

 

8)

 

48133797723_e9d969da85_z.jpgShadows In The Quarry 8 by Millan Milloradovic, on Flickr

Link to post
Share on other sites

Hvala :)

Ja se realno nisam mogao odlučiti koja je dobra a koja ne pa sam ih sve okačio. Primera radi zadnje dve imaju dobru ideju (ali da li i realizaciju?) a samo prva mi je nekako favorit - od momenta kad sam video scenu znao sam da će tako nekako da izgleda. :lol:

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Slazem se za IC smek. Ujednacena serija po kvalitetu, jedino mi se cini da balans elemenata u kadru na cetvrtoj i petoj nije bas dobar kao kod ostalih. Na prvoj bih "posekao" tih par grancica iz levog donjeg coska, meni strce. Jel sedma mogla da se upakuje u ocigledniju simetriju? Da prelaz s osuncane strane u hladovinu bude blize polovinio kadra..., bila bi vrh :)

Link to post
Share on other sites

Apsurdno, ali baš sam gledao da na prvoj iskloniram granu levo, probao - i odustao sam. Nekako se meni lično ovako činilo kao bolja protivteža, mada svakako da nije to uklesano munjom u kamenu. Imao sam layer gde je to isklonirano ali sam ga obrisao tako da moraš da mi veruješ na reč da je levo sve prazno i da je fotka nekako malo ćelava u tom slučaju... :)

Za sve ostalo se slažem, jesu te dve fotke koje si naveo nekako kadrovski neuravnotežene kad ih sad gledam. Pravo je pitanje da li su te scene mogle da budu drugačije; meni se čini da je bilo mnogo elemenata koji sa strane onemogućavaju bolji kadar ali ovo sad zvuči kao da se vadim. Ako nekog zanima radi se o napuštenom kamenolomu u Batočini.

Link to post
Share on other sites

Moram da ti 'verujem, ne verujem' :D Sad ozbiljno, moje misljenje je islo u pravcu da se to granje zaobidje kadriranjem ili pocupa na licu mesta, tek eventualno da se spasava kloniranjem; jer, kako vidim, prostiranje svetlih (tucanik) i tamnih polja (busenje trave i neke senke) u tom uglu ide bas po dijagonali koja uvodi gledaoca u kadar. Tako da se necu sloziti da je ta strana "prazna i celava", tek mozda malo monotona, a to bih resio isticanjem strukture kamenja u tom polju "beline" (bas to koje preseca olistala grancica) u levoj donjoj cetvrtini kadra. To granje meni remeti odmerenu dinamiku, tj. skladnost kadra, no moram da ti verujem, jer dok ne isprobam i ne vidim gotovo resenje, ne znam kakvo je... :)

 

Za ove druge dve, puno mi je nepoznatih da bih znao jel moglo drugacije, a i ne zvuci mi kao da se vadis, pravdas. Npr. meni je vrlo cesto problem uociti kadar i izolovati ga od okoline u pejzaznom okruzenju. Kod ovih prosto vidim da su malo nestabilnije, slabijeg balansa i kazem ti. Ti pogledaj i proceni jel ima opravdanosti za moje tvrdnje, markiraj gde se desio propust i probaj da ga prevazidjes sledecom prilikom i to je to...

 

Pozz :)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...