Jump to content

Canon RF


Dusko Jovic
 Share

Recommended Posts

Kako stvari stoje sledeći FF MILC iz Canona će biti po startnoj ceni od 800e, bez zadnjeg ekrana, dugmeta za okidanje i moći će da snima video samo u 720p sa 19fps. Cool drugari ;)

 

Dodatna oprema: grip od silikona u roze boji koji pored što dobro leži u ruci može i da vibrira.

 

Sve više počinjem da mislim da ovi iz Canona više i nisu u stanju da naprave aparat koji će specifikacijama moći da parira konkurenciji po normalnoj ceni. :blink:

Link to comment
Share on other sites

Meni ne treba video tako da je rp odlican, jos kompaktniji, isti senzor, 1000e jeftiniji. Sony mozda nudi vise za iste pre, ali ako neko vec ima canon/sigma sistem za C i voli Canon color science onda je to to. +mogucnost da uziva u novoj 50ki 1.2 i najavljenoj 85ici.

Link to comment
Share on other sites

Ako neko nije primetio, startna cena RF je 200e niža od trenutne cene tamo preko za 6d2. Pritom npr ovo čudo ima 1/8000 što je u suštini nebitno, jedini se izgleda ja štrecam kad čujem 1/4000 :lol: , ali lično mislim da nudi dosta za malo para. Tačnije, nudi FF koji je izgleda postao standard i u najjeftinijoj klasi. Ovo je praktično 550d bez ogledala i sa velikim senzorom. Zamislite koja magla - grip za prst i to još sa samo jednom baterijom... Koji genije od metroseksualca li se toga setio, bankovni račun mu se izgleda pozlatio...

Link to comment
Share on other sites

Za ovu kintu nema se sta posebno zameriti, jos kad mu padne cena moci ce nov da se pazari za manje od 1K a polovan za 600 u tom momentu kada novom padne cena. Prodavace se ovo dobro do odlicno, jer je bagatela u odnosu na ostale milc ff. Kapiram da mnogi cekaju krsteniji aparat, i da su razocarani sto ce tako nesto jos morati da cekaju.

Link to comment
Share on other sites

Kenj se hvali da on svoje fotke ne obrađuje.

:lol:

BtW 95% njegovog stila je očepljena saturacija do kraja udesno. Na svakom aparatu. Ostalih 5% otpada na činjenicu da voli da podeksponira i da tako dodatno dobije na saturaciji. Ume i poneku dobru fotku da ubode, mada retko; isto kao što i ume poneku istinitu činjenicu da istakne, u moru poluistina i izmišljotina.

Link to comment
Share on other sites

^

Nije bespotrebni off vema je koristan :) Presti su glupost koju najcesce koriste likovno nepismeni oni koje mrzi da se upoznaju sa alatima za obradu pa misle da prestima nesto postizu, u svojoj likovnoj nepismenosti naravno ne postizu nista, a plaginovi su uvod u tu glupost... Tako da sve sto je korisno da se zna nije off, mozda bude od koristi nekome ko jos nije poceo sebe autorski da unistava da tako nesto ne radi ;)

Link to comment
Share on other sites

pa bespotreban je jer koliko ja znam, ken je pisao da puca samo jpg i da je raw gubljenje vremena. ako postoji referenca gde pise da ne obradjuje fotke dajte je da ne trosimo silne postove na objasnjenje ociglednog. fotke uz review ovog aparata su prosle obradu a tako i pise. a o kenu je bespotrebno trositi reci, pa eto mi opet o njemu.

Link to comment
Share on other sites

Pa ispod svake svoje fotke piše šta je sve radio. Već godinama koristi Perfectly Clear i, izvint'e, ali iako je plugin ja to ne računam u obradu u Photoshopu. Da je radio bilo šta drugo u PS-u to bi ispod i pisalo, ali ne piše; plus što skoro svaku fotku daje i kao camera_original_JPG. Učitaš fotku, udariš bukvalno jedan klik i snimiš - Kenjov san ali ne baš i moja definicija obrade slike. Čekaj, algoritam JPG zna šta sam ja hteo da istaknem? Važi.

 

Ja kapiram njega, odrastao je u vreme filma gde je tvoje bilo da samo opališ fotku i odneseš i istreseš na razvijanje. Za njega je taj plugin naprosto otelotvorenje detinjstva: i dalje može da ide okolo i pritiska dugmence i da ga za ostalo ne boli du**nce.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...