Jump to content
Sign in to follow this  
lazarj

Graficki dizajner kao posao

Recommended Posts

Pozdrav,

 

Srednju skolu sam zavrsio bas neslavno i to neki bezveze cetvorogodnji smer. Za vreme srednje skole sam pomalo cackao po ovoj temi osvojio par contests na 99design i geelancer. Sada kada sam tako reci besposlen zanima me da li postoji mogucnost da krenem profesionalno da se bavim ovim poslom (naravno da postoji ALI), svi traze iskustvo barem 2 godine jedino iskustvo sto imam su ta 3 konkursa koja sam osvojio preko frilens sajtova. Konrektno me zanima sta ja sve treba da uradim kako bih mogao doci do prvog posla u ovoj struci i meni ovo moje pitanje izgleda mnogo komplikovano ali nadam se da me razumeju ljudi koji su ovo sve prosli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sedi 2-3 meseca, napravi gomilu radova za imaginarne klijente i oformi tako portfolio. Nikoga ne zanima kako i koje škole si prošao ako imaš dobre radove.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bi dodao da se usko specijalizujes za odredjenu oblast u ovoj struci, posto ,,zena za sve” sistem nikad nikome nije dobro doneo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E sada pravo je pitanje kako neko nov ali prilicno usavrsen da pocne u ovoj oblasti? Posebno bez poznanstava koja bi mu obezbedila prvi posao u moru dizajnera?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...