cg Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 (edited) "The Sword in the Stone" (rendered version, qt, 536kb) ovo je poslednji zadatak koji sam uradio za shkolu. kritike i komentari su kao i uvek dobrodoshli. :) Edited March 2, 2006 by cg
Zabicaaa Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 Sta da ti kazem sem haha :) bash sam se ismejao na foru i sve se lepo i cisto videlo iz prve, i svidja mi se sto nisi preterivao sa anticipacijom. Jedina kritika mi je da sam pomislio da je neka greska to sto se on trza nesto, kada posle pada polako dize gornji deo tela, pa sam posle nekoliko puta skontao cemu to trzanje, heh da nije losha zamisao, ali se ne primecuje najbolje :) p.s. znaci majke mi sam tu foru hteo jos pre neki dan da radim, ali malo drugacije i mozda malo duze... Cheers!
DeathCard Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 Stvarno je super, nema greshaka(tj. ja ih ne vidim), josh je i smeshno :D samo par, manje vezanih za animaciju, pitanja: koju si ocenu dobio u skoli? :) Da li ti dobijesh karaktera ili ga sam pravish? Da li ti daju da improviziras dok radish animaciju ili ti sve odrede korak po korak? (tu pretezno mislim na komichni efekat) extra je keep up the good work
TEDDY Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 Imas problematicne kijeve u trenutku kada chikica lezeci na zemlji okrece glavu prema machu... Pokret je ispresecan...
cg Posted February 14, 2006 Author Report Posted February 14, 2006 Jedina kritika mi je da sam pomislio da je neka greska to sto se on trza nesto, kada posle pada polako dize gornji deo tela, pa sam posle nekoliko puta skontao cemu to trzanje, heh da nije losha zamisao, ali se ne primecuje najbolje :)upravo ovo je razlog zashto sam i trazio kritiku. meni je recimo izgledalo bash ok da malo protrese glavu u fazonu 'ufufuf...', pa sam taj headshake josh malo naglasio ali what's the point kada ljudi to ne vide iz prve. :D p.s. znaci majke mi sam tu foru hteo jos pre neki dan da radim, ali malo drugacije i mozda malo duze...ehehhehe znash kako kazu - ko pre devojci... :P Stvarno je super, nema greshaka(tj. ja ih ne vidim), josh je i smeshno :Dbash mi je drago da chujem da je funny. super, hvala! :) samo par, manje vezanih za animaciju, pitanja: koju si ocenu dobio u skoli? :) Da li ti dobijesh karaktera ili ga sam pravish? Da li ti daju da improviziras dok radish animaciju ili ti sve odrede korak po korak? (tu pretezno mislim na komichni efekat) 1. ocenu cu dobiti danas-sutra tako da josh uvek ne znam. :D 2. karaktere dobijamo od shkole i za mayu su. naravno, nismo uslovljeni da ih koristimo ako ne zelimo, a nismo obavezni da radimo ni 3d vec mozemo i stopmo ili 2d. hehh 3. potpuno su nam odreshene ruke s'tim da nam mentori ukazuju na stvari koje 'rade' ili 'ne rade' + eventualno daju poneki predlog/sugestiju. Imas problematicne kijeve u trenutku kada chikica lezeci na zemlji okrece glavu prema machu... Pokret je ispresecan...ok, pobedili ste. haha 10x. :) apdejtovao sam link u prvom postu pa eto mozete pogledati kako sada izgleda. taj headshake sam dodao naknadno a evo i naknadno ga izbacio. :D sve u svemu - hvala ljudi! :)
cg Posted February 15, 2006 Author Report Posted February 15, 2006 cincin-lincin-cin-cin... evo ga novi apdejt. chachnuo sam svashta po malo pa izvolite pogledati. :) u toku dana cu dobiti kritiku od mentora pa ce verovatno biti josh jednog apdejta po njegovim sugestijama. eto toliko za sada. odoh da se malo odmaram. hehe :P
Dwarf Cavern Posted February 15, 2006 Report Posted February 15, 2006 kao prvo, super napredujes! :) mnogo mi se dopada to sto si popravio probleme sa timingom i sada imamo vishe vremena da komuniciramo sa likom, da cujemo sta nam njegova poza kaze i da nas zainteresuje sta on "ima da kaze" later on :) ovaj poslednji update je skoro perfect, jedino imam dve male zamerke... 1.) sam pad je suvise... hm... nema karaktera, korektan je ali je nezanimljiv... recimo, even more funny je kada malcice prenaglasis movements (posto je cela anim tog cartooney tipa), pa da recimo malo digne noge, ili tako nesto, verujem da si padao po sobi do sada puno puta, ali probaj da se snimas da padnes i da se u svojoj glavi pravis silly, pa pogledaj video referencu razlike u pokretima :) 2.) ona noga sto lagaaaaaaanoooo klizi nakon sto je on pao, znam sta si hteo ali odstupa jer je ostatak animacije doveden do odlicnog nivoa, onda cak i tako minimalne, banalne stvari odskacu (ko ti je kriv kada dobro radis, nema izvlacenja) :D i imam jedno pitanjce, koliko ti je vremena bilo potrebno za ovo? sve u svemu, odlichan rad i fenomenalna linija napretka kod tebe :D kada ti se zavrshava shkola i kada si available, potencijalno i koji su ti planovi afterwards?
thinker Posted February 15, 2006 Report Posted February 15, 2006 bash si ga dobro sredio... svidja mi se i atmosferica :)
Zabicaaa Posted February 22, 2006 Report Posted February 22, 2006 ...i sta onda bi sa ocenom...aaaaajde nemoj se stidis, mene bas interesuje :) p.s. gde bi mogli da se vide radivi ostalih ljudi sa am? Dobro aj josh pored thinkera ;)
thinker Posted February 22, 2006 Report Posted February 22, 2006 blogovi studenata (i po kojeg mentora..)
cg Posted March 2, 2006 Author Report Posted March 2, 2006 finally, evo izrenderovane verzije koja se moze smatrati za final poshto ne verujem da cu se vishe vracati ovome. i hvala ozloglashenom djoletu :D za nifty rendering tips. "The Sword in the Stone" (qt, 536kb) kao prvo, super napredujes! :)gde si vojo kuco stara :D, ovo mi je bash drago da chujem - puno hvala! ovaj poslednji update je skoro perfect, jedino imam dve male zamerke... 1.) sam pad je suvise... hm... nema karaktera, korektan je ali je nezanimljiv... recimo, even more funny je kada malcice prenaglasis movements (posto je cela anim tog cartooney tipa), pa da recimo malo digne noge, ili tako nesto, verujem da si padao po sobi do sada puno puta, ali probaj da se snimas da padnes i da se u svojoj glavi pravis silly, pa pogledaj video referencu razlike u pokretima :) slazem se, medjutim stvar je u tome shto je sam karakter... malo nezgodan za neke stvari sobzirom na veliku glavu. ne kazem da je nemoguce uraditi drugachije (svakako da jeste) ali je ovo neki stepenik na kojem se trenutno nalazim. nadam se da ce u buducnosti biti bolje. :) 2.) ona noga sto lagaaaaaaanoooo klizi nakon sto je on pao, znam sta si hteo ali odstupa jer je ostatak animacije doveden do odlicnog nivoa, onda cak i tako minimalne, banalne stvari odskacu (ko ti je kriv kada dobro radis, nema izvlacenja) :Dprepravio sam taj deo, *nadam se* da je sada bolje. 10x! i imam jedno pitanjce, koliko ti je vremena bilo potrebno za ovo?ukupno okooo... phuh recimo neka je 7 dana po 14h, ali stvarno ne znam bash bash tachno. tu ipak treba ukljuchiti i razmishljanje o tome shta&kako pre nego shto sam uopshte seo za sto. recimo da je planiranje 'za stolom' :D - 1-2dana... pa bloking i rebloking cca 2dana, refinement 1 dan. dakle to su ti dani od po ~14h, a posle za polishing stvarno ne znam jer sam se bavio detaljima pa neke sredim na brzinu a neki mi uzmu dosta vishe vremena. i onda na sve to idu prepravke nekih stvari koje vidim tek tokom rendera. dakle, neka bude 14/7 + huge lack of sleep. ;) hhaha kada ti se zavrshava shkola i kada si available, potencijalno i koji su ti planovi afterwards?huhh trebalo bi da je zavrshim 17. decembra 2006e, ukoliko $ve bude po planu. hehh za posle ne znam, jer ne planiram mnogo unapred, trenutno mi je shkola prioritet nad prioritetima. mada 'da sanjam? - sanjam.' hehh ...i sta onda bi sa ocenom...aaaaajde nemoj se stidis, mene bas interesujepazi, meni su ocene kao brojke/slova totalno nebitne, vec mi koriste da vidim koliko mi je potrebno dodatnog vremena za revision. recimo da sam ovaj put na svoju ruku utroshio mnogo vishe vremena nego shto mi je to ocena 'trazila'. hheh uzdravlje!
oprosti Posted May 8, 2006 Report Posted May 8, 2006 Par obecanih komentara za ovu animaciju. Prvo ovu zadnju nisam mogao da procitam, suvise je brate mracno! Ja licno ne bih submit-ovao ovo profesoru na takav nacin. Ako bas hoces atmosferu tog tipa pojacaj mu bocno svjetlo i oboji ga u kontra boju od frontalnog svjetla. Ubaci i zadnje svjetlo da mu definise konturu malo bolje. Mnogo ce se lakse citati a i bice bolja stmosfera. Vrlo je vazno da se i oci stalno dobro vidi jer je tu uvjek fokus gledaoca (ako karakter ima oci, a tvoj ima) Sto se tice same animacije, tehnicki je sve OK i na mjestu. I glumacki je OK, skuzice gledaoc o cemu se radi, ali... Moze to jace, bolje, expresivnije. Evo par primjera: Sam prilazak macu... Mislim da prvo mora malo vise da okljeva da i dodirne mac, kao da se boji da ce tresnuti struja npr. Mozda cak i cjelim tjelom da se zagleda okolo "mozda je neka klopka u pitanju?". Mozda jednom da dodirne drsku i da se odmah povuce (pec, pec) a onda kad je napokon zgrabi, malo ostane na njoj, kao "aha scepao sam te", prvi trijumf! (Kod tebe odmah krece u akciju cupanja, nema dovoljno te psiholoske anticipacije) Dio kad vec extremno cupa mac. Mislim da suvise brzo otpadne. Tu ocekujem malo vise da "vuce repu", cjelo tjelo treba da bude maltene horizontalno u toj akciji, mozda par puta da promjeni pozu, polozaj stopala kojim se oslanja, sve dok vuce MAXimalno. To je sve odlicna anticipacija za pay off, ono sto sljedi (a svi znamo vec sta je) spektakularan pad! Predlog za pad, pada na ledja, noge follow trough, preko tjela, glave, cjelo tjelo pravi kolut nazad, ostaje flat - nemocno. Glava je sad tacno u direkciji prema macu, otvara oci, bjesno gleda u mac... Na glavi iskace cvoruga! npr... Mogao bi dodati jos par stvari ali ovako pisano je vrlo tesko... Mozda cu biti u prilici da ti ih kazem neki put... U svakom slucaju, sve je vrlo OK, na odlicnom si putu (za nase uslove i ovo je Premijer Liga) ali treba vise da glumis :) I ne boj se pretjerivanja i ne zuri iz poze u pozu. Kako kaze Glen Keane "kad nadjes zlatnu pozu u kadru, muzi je, muzi" :)
Recommended Posts