Jump to content

Ravan krov


br300
 Share

Recommended Posts

Zdravo svima,

 

Interesuje me resenje kao na slici. Na zadnjem spratu je iznad ravan krov u jednom delu. Vizuelno izgleda lepo ali da li je korisno posto znam da je ravan krov izuzetno lose resenje zbog kisa i snega. Zasto se onda neko odlucio na ovakvo resenje? I koliko ce neprilika imati onaj koji ispod takvog krova treba da zivi?

 

ksv22f002T1538324853_540c.jpg

 

Hvala

Link to comment
Share on other sites

Ne svracam u ovaj deo foruma nikad, ali, paznju mi je privukao naslov. Nekako sam se kroz srednju skolu i fakultet specijalizirao za ravne krovove jer sam iz ziveo ispod jednog takvog (koji je prokisnjavao).

 

Generalno, ni kisa ni sneg nisu ono sto ravan krov ne moze da zadrzi (ljudi prokopase tunel ispod La mansa koji ne "prokisnjava"). Kod nas problem nastaje zbog velikog temperaturnug opsega, ali, uz danasnje tehnologije i materijale, ukoliko se ne stedi na njima, ravan krov moze da bude jednako dugotrajan kao i kosi krov.

 

Link to comment
Share on other sites

Konkretno na ovom projektu krov je u potpunosti sa kosinama, ali njihovim promisljenim rasporedom i fasadnim delovima stiče utisak da je ravan krov u pitanju...

 

Kod ravnih krovova je problem i njihova prohodnost ili neprohodnost, često se dešava da se sama izolacija nephodonog krova ošteti u slučaju kada je komšija želeo "našteluje" antenu, pa se prošetao po podlozi... Nadam se da su ta vremena iza nas.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...