marina86 Posted September 5, 2018 Report Posted September 5, 2018 Pozdrav, trenutno radim na enterijeru kuhinnje, imam problem sa pravljenjem materijal. Kuhinja treba da bude bela, ali samo u rezbarenim delovima da ima efekat prašine. Pokušala sam sa Sub - Object, ali to nije taj efekat i bespotrbno pravim dodatna lica.
Labicko Posted September 6, 2018 Report Posted September 6, 2018 Izguglaj UV Unwrap, prvo trebas to da odradis a posle toga uzmes u substance painteru ili ako to nemas u Photoshopu ili bilo kom slicnom programu rucno ofarbas texture. E sada mozda je pametnije da te delove gde hoces taj efekat odradis kao poseban materijal koji blendujes preko alpha mape, tako ces ustediti vreme da prepravljas texture u photoshopu. Nije tesko da se nauci i da se odradi.
alekba Posted September 6, 2018 Report Posted September 6, 2018 YT je tvoj prijatelj :) Predpostavljam da koristis maRx a ako hoces mozes da dodas i AO za prasinu - prljavstinu koja se nakupila u usecima, curvature da dobijes izlizane - ostecene ivice... btw. ovo je tutorijal sekcija :P
marina86 Posted September 6, 2018 Author Report Posted September 6, 2018 Hvala puno, divni ste. :D Znam da je tutorijal sekcija, ali nisam mogla da nadjem deo gde mogu da pitam šta me muči :blush:
Recommended Posts