StD Posted June 19, 2018 Report Share Posted June 19, 2018 Blicevi vs Led paneli za fotografisanje u zatvorenom i na otvorenom, a prevashodno kao dopuna postojećem (dnevnom) svetlu za dosvetljavanje, akcentovanje, hajlajtovanje i slično. Blicevi sa modifikatorima, naravno. Za led panele valjda nisu neophodni (ako je drugačije, neka me neko ispravi). Nadam se da neko ima iskustva sa oba izvora svetla, pa neka podeli ako ga ne mrzi :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
simazoran Posted June 19, 2018 Report Share Posted June 19, 2018 Nema tu jednostavnog odgovora kao ni univerzalnog resenja. Nisi napisao da li ti treba za ljude ili enterijere ili hranu ili namestaj ili ......? Ako su ljudi da li su cele figure, portreti, grupe ljudi......? A onda namena materijala i koliki ces broj snimaka raditi i potom obrađivati i koliko cesto.....? Nije lako cak ni postaviti pitanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StD Posted June 19, 2018 Author Report Share Posted June 19, 2018 Za ljude, od celih figura do poprsja. Što više snimaka, to bolje (500-1000). Fotkalo bi se jednom nedeljno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NShappy Posted June 19, 2018 Report Share Posted June 19, 2018 LED rasveta za fotografiju i dalje pati od problema sa bojama, sem ako nije ona najskuplja. Imamo sličnu temu par postova dole: http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=112613 Link to comment Share on other sites More sharing options...
StD Posted June 19, 2018 Author Report Share Posted June 19, 2018 Čitao sam temu. Ona me je i inspirisala da pokrenem ovo pitanje. Izgleda da su blicevi još uvek svetlosno pozdanija i jeftinija opcija za (d)osvetljavanje u raznim uslovima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexLex Posted June 19, 2018 Report Share Posted June 19, 2018 Moje skromno iskustvo na ovu temu govori blicevi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted June 19, 2018 Report Share Posted June 19, 2018 od blica mozes da napravis kvadratni metar svetla uz relativno malo opadanja. Od LED panela ne mozes, barem ne da to ima smisla. Oni sto imaju smisla kostaju profi a onda ti se ne ispati jer nisi profi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts