Marko25 Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Pozz, imam problem sa pregeldavanjem slika na kompu. U kom god programu da otvorim, uvek je boja drugacija od onoga sto mi se prikazuje u Lightroom-u ili u photoshopu. ACDSee mi naprimer u qucik modu prikazuje jpg sliku, koja je obradjena u lr, on je prikaze maltene bez boje kar da je raw format, kad otvorim onaj normal mod, tu slika ima za nijansu jace boje, a u panelu za uvelicavanje mi prikazuje sliku bez boja, onda kad prenesem slike na drugi komp, i pogledam tamo, onda bih se zapalio bukvalno, ljudi pomagajte Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Svi ce krenuti da pricaju u dobrom monitoru, kalibraciji, profilima, a pravo i dugorocno resenje je prvo Hackintosh a na kraju i neki Mac, ili Mac odmah ako mozes da priustis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 ovde monitor nije problem jer na istom monitoru prikazuje drugacije istu fotku. Mada znam da sam imao isti zbun mnogo godina ranije dok sam bio na win. neka banalna glupost prilikom exporta.. neki profil, color space... nesto ne mogu da se setim al guglaj to je cest trip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigBoy Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Ukratko, ako si stavio srgb Color profil onda Adobe Bridge koristi za pregled fotografija. Nadugačko http://www.dizajnzona.com/forums/lofiversi...php?t55197.html Interesantno je kako se 10 godina (i duže) ništa nije promenilo po tom pitanju :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted April 28, 2018 Report Share Posted April 28, 2018 Ko je sa Windowsom od pocetka nista mu nece biti cudno, gomila stvari je tu od Win 95, samo lepse :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted April 29, 2018 Report Share Posted April 29, 2018 ..... iz tvog originalnog posta logicno je zakljuciti da je u pitanju Adobe ( uvek mozes da skines Afinity foto trajal pa da proveris )... A sad, posto meketavci nemaju pametnijeg posla nego da glume pamet, red je da se cuje i druga strana... medalje. Mac je ok. vecinom... ali pravilo 1. nikada refurbished, kupi novo ili polovno u radnom stanju vodic za modele... neka vrsta. novi modeli... PS. Meketavci, nepotrebno je da se bunite, za Rossmana sam cuo od hard core Crapple usera, tako da primjedbe mozete ispricati ispred ogledala ili se pozaliti babi ( al' imajte milosti, izvadite bakterije iz slusnog aparata ). Hvalospeve o Macu moze svako da nadje, pun ih je net.... na oficijelnim Mac forumima je malo drugacije jer dezinfikuju postove i akaunte. Novi useri bi trebali da imaju pristup i drugoj vrsti informacija. .... toliko, sa mojke strane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elektroničar Posted April 30, 2018 Report Share Posted April 30, 2018 Kakve ovo veze ima sa OS? Ovo je color space greska, jednostavno se ne slazu. Pri export-u koristi sRGB, proguglaj lightroom color space... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigBoy Posted April 30, 2018 Report Share Posted April 30, 2018 Ako Marko koristi wide gamut monitor onda mu dzaba sve, samo Adobe Bridge pomaze (da ne ponavljam link) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko25 Posted April 30, 2018 Author Report Share Posted April 30, 2018 Hvala na odgovorima :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts