stefanj123 Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Pozdrav svima. Nov sam na forumu, jos pokusavam da se snadjem. Mene zanima ako moze neko da mi kaze koliko naplatiti ovako nesto? Ceo video bi trajao mozda oko 2 minuta, sa nekoliko likova na koje treba taj efekat.... Treba samo da izmontiram i odradim takav efekat..Koliko je realno da se naplati tako nesto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dibidusrus Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Prvo za koga radiš. Drugo , vreme za koje ćeš ovo uraditi. Treće, koliko sekundi imaš tvog rada u videu od 2 minute. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanj123 Posted March 12, 2018 Author Report Share Posted March 12, 2018 Prvo za koga radiš. Drugo , vreme za koje ćeš ovo uraditi. Treće, koliko sekundi imaš tvog rada u videu od 2 minute. Radim za neki kafic kome treba tako nesto,u srbiji naravno... vreme koje mi treba da odradim tako nesto ,lako cu proceniti,moram prvo da vidim koliko materijala konkretno ima.. kad sve to procenim, kolika satnica se naplacuje ovde kod nas? koliko sam uspeo da iskopam,naplacuje se i montaza i animacija po sekundi.. recimo da ima 4 lika kojima treba staviti takav efekat,i da sve to traje ukupno 10ak sekundi,ostalo bi bila samo montaza... sve sto sam radio je preko upworka,uopste nisam upoznat koliko traziti ovde kod nas za tako nesto.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jovbranko Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 Gledaj uvek da naplatiš svoje vreme i amortizaciju opreme (ako to računaš). Naplata po frame-u, sekundi i sl. su najobičnija glupost, jer nisu svaki frame niti svaka sekunda isti. Cena sata za kreativne delatnosti se kreće od 10-15 evra na sat. Da li ćeš da dižeš ili spuštaš cenu iz raznoraznih razloga je tvoja lična stvar. Takođe, jasno stavi do znanja klijentu da i svaka izmena košta, tj. što više posla imaš, više ćeš naplatiti i obrnuto. I, moj lični savet, ništa bez avansa. Uzmi makar 25-30% unapred. Ako isplate, to znači da su koliko-toliko ozbiljni u nameri da se posao uradi. Ako ti ne isplati ni tih, recimo, 25%, kako će ti isplatiti ostatak? Pozdrav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dibidusrus Posted March 14, 2018 Report Share Posted March 14, 2018 Gledaj uvek da naplatiš svoje vreme i amortizaciju opreme (ako to računaš). Naplata po frame-u, sekundi i sl. su najobičnija glupost, jer nisu svaki frame niti svaka sekunda isti. Cena sata za kreativne delatnosti se kreće od 10-15 evra na sat. Da li ćeš da dižeš ili spuštaš cenu iz raznoraznih razloga je tvoja lična stvar. Takođe, jasno stavi do znanja klijentu da i svaka izmena košta, tj. što više posla imaš, više ćeš naplatiti i obrnuto. I, moj lični savet, ništa bez avansa. Uzmi makar 25-30% unapred. Ako isplate, to znači da su koliko-toliko ozbiljni u nameri da se posao uradi. Ako ti ne isplati ni tih, recimo, 25%, kako će ti isplatiti ostatak? Pozdrav. Slažem se. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanj123 Posted March 14, 2018 Author Report Share Posted March 14, 2018 Hvala puno na odgovorima! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts