Goshke 0 Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Nije da volim rasvetu, al kad se mora.. :) Od svetla okta 120cm kao glavno, jedan stripbox 40x160 fill od nazad, jedno svetlo za pozadinu i malo zilbe :D Corporate headshot for Coca-Cola HBC Serbia 01 by Slobodan Gosic, on Flickr Corporate headshot for Coca-Cola HBC Serbia 02 by Slobodan Gosic, on Flickr Corporate headshot for Coca-Cola HBC Serbia 03 by Slobodan Gosic, on Flickr Corporate headshot for Coca-Cola HBC Serbia 04 by Slobodan Gosic, on Flickr Corporate headshot for Coca-Cola HBC Serbia 02 by Slobodan Gosic, on Flickr Corporate headshot for Coca-Cola HBC Serbia 06 by Slobodan Gosic, on Flickr Corporate headshot for Coca-Cola HBC Serbia 07 by Slobodan Gosic, on Flickr Corporate headshot for Coca-Cola HBC Serbia 08 by Slobodan Gosic, on Flickr Corporate headshot for Coca-Cola HBC Serbia 09 by Slobodan Gosic, on Flickr Link to post Share on other sites
Foto turista 91 Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Meni ovo deluje odlicno :) Za ovo sto se vidi zasluzno je samo svetlo ili je u pitanju neka kompleksna obrada :P Link to post Share on other sites
1odKolega 3 Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Neso, zasluzna je ova velika okta koja je kao prozor :).... Goske lepo je ovo ispalo, bravo! :) Link to post Share on other sites
bamby 5 Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Najbolju nisi postavio. :ph34r: Link to post Share on other sites
Goshke 0 Posted March 6, 2018 Author Report Share Posted March 6, 2018 HVala. Kao i svaka fotografija, pre svega zasluzno je svetlo, a ima svega malo i obrade, mincanja :D @Bamby- Vidis, ta je najbolja iako je i bez obrade i bez mincanja svetla :D Link to post Share on other sites
bamby 5 Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 ... i bez obrade i bez mincanja ... Ko zna, zna! Link to post Share on other sites
micko s16 0 Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 Ništa ovo ne valja, prodaj ti taj svadbarsko polivački aparat I drž' se prasića! Link to post Share on other sites
Homer 7 Posted March 6, 2018 Report Share Posted March 6, 2018 .....bez obrade i bez mincanja .... R E S P E C T Link to post Share on other sites
Ivica Su 0 Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Meni su iskreno nekako više legle one koje si radio za "Cube" :) Mislim svetlo je odlično, samo ne volem belu pozadinu :D Link to post Share on other sites
silvija.kocic 0 Posted March 7, 2018 Report Share Posted March 7, 2018 Ja ne mogu da nađem nijednu manu. Prave profi poslovne fotke. Svaka čast Goshke! Link to post Share on other sites
Jo Husafet 0 Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Meni ovo deluje odlicno :) Za ovo sto se vidi zasluzno je samo svetlo ili je u pitanju neka kompleksna obrada :P Jel ti sada malo jasnije? :) Link to post Share on other sites
Foto turista 91 Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Ma jasno je meni sve, i ako ne znam tako nesto da uradim... Ne znam da radim sa rasvetom :P Link to post Share on other sites
f16 0 Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 svetlo lepo ali je bela zasu :huh: no to sigurno nije bio tvoj izbor B) poze i ekspresije su super jedino na 06 kratko svetlo nije leglo Link to post Share on other sites
Goshke 0 Posted March 14, 2018 Author Report Share Posted March 14, 2018 Nije moj izbor, ako mislis na belu pozadinu. Generalno boje i sve je teze izvuci na belom, bar meni. Hvala. Za 6 se slazem. Problem fotografisanja 50ak ljudi za dan je u tome sto nemas preterano vremena za razmestati svetlo puno, a neko voli ovaj neko onaj profil. Znas i sam kako to ide. Pogotovo kod ovih stvari, gde je bitno da krajnji korisnik bude zadovoljan i lep samom sebi, sto je teze od zanatskog dela posla. Link to post Share on other sites
djoledj 0 Posted March 15, 2018 Report Share Posted March 15, 2018 @Goshke jel okta sa blicem ili sa blic glavom? Link to post Share on other sites
nycnyc 0 Posted March 15, 2018 Report Share Posted March 15, 2018 Ne vidim nikakav problem sa belom pozadinom. Lepse su mi nego fotke koje si radio na sivoj pozadini. Pod uslovom da ovo ne ide na neku veb stranu koja je crna ili tako nesto. Verujem da se uklapa u to nesto za sta je namenjeno. Ako je velik okta, verujem da je za blic glavom. Jer jedan blic meni nije dovoljan, uvek usfali snage. Link to post Share on other sites
Jo Husafet 0 Posted March 15, 2018 Report Share Posted March 15, 2018 zavisi koliki je (blic) :D Takodje, zavisi i koliko brzo radis (da li potreban recycle od 0.2 sec) i na kolikim iso vrednostima... Sve do 120cm okte, uz malo kompromisa koje retko da ce nego osim nas da primeti, moze da pegla i blic na lokaciji. Veci je problem lepo namikeriti pokrivanje povrsine refleksionog materijala svetlom iz tog blica... Link to post Share on other sites
Goshke 0 Posted March 15, 2018 Author Report Share Posted March 15, 2018 Ovo sto Jo kaze. Sb910 puni oktu bez problema, sto se puke snage tice, ali problem je taj svetliji centar i tu se tesko sta moze uraditi. Prosto, blic glava lepse baca svetlo u svim stranama, pa samim tim lepse i puni. Mozda se cini da to jeste sitnica, ali samim tim punjenjem krajeva se dobija lepse svetlo. Ima da se uzme kisobrana raznih, 150-180cm. To sve na papiru lepo izgleda, ali problem je napuniti svetlom to kako treba, ne u smislu jacine, vec da se napuni cela povrsina difuzora. Ovo je sa blic glavama radjeno... Okta je vrlo blizu, neretko i u kadru. Zilberica odozdo. Iza jedan stripbox. I jedna blic glava u pozadini. Link to post Share on other sites
djoledj 0 Posted March 15, 2018 Report Share Posted March 15, 2018 Super Goshke!!! Link to post Share on other sites
Goshke 0 Posted March 17, 2018 Author Report Share Posted March 17, 2018 Hvala :) Link to post Share on other sites
Jo Husafet 0 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 ... ali problem je taj svetliji centar i tu se tesko sta moze uraditi... Nije tako tesko .. 800 gr :lol: Ok, treba ti i modifikacija jer ovako stock nece da radi upravo zato sto ne puni pun profil okte nego ima hotspot, ali uz malo maste i alata (ili dodatnih 30-40 euritja), da se srediti. Link to post Share on other sites
Goshke 0 Posted March 19, 2018 Author Report Share Posted March 19, 2018 Nije tako tesko .. 800 gr :lol: Ok, treba ti i modifikacija jer ovako stock nece da radi upravo zato sto ne puni pun profil okte nego ima hotspot, ali uz malo maste i alata (ili dodatnih 30-40 euritja), da se srediti. Imam i tu oktu, ali mi se ne svidja svetlo sa nje, iz nekog nepoznatog razloga :D Cekam ovo da mi stigne: https://www.ebay.com/itm/GODOX-P120L-120cm-...ckAAOSw38BadTm0 Mada, malo su me smorile te okte, poceo sam i novu foru sa striboxovima, zanimljivo je totalno, okacicu nekih fotkica kad stignem. Link to post Share on other sites
Goshke 0 Posted July 5, 2018 Author Report Share Posted July 5, 2018 Malo sam se igrao sa strip boxovima :) DSC_3535 by Slobodan Gosic, on Flickr DSC_3324 by Slobodan Gosic, on Flickr DSC_3574 by Slobodan Gosic, on Flickr Link to post Share on other sites
marvel 0 Posted July 6, 2018 Report Share Posted July 6, 2018 Fino, mada ti prva ko neki render, malo preradjena. Drga mi najbolja a treca previse ravna, nema dubinu. Kako bi bilo kombiniovati oktu i taj novi modifikator? Link to post Share on other sites
f16 0 Posted July 7, 2018 Report Share Posted July 7, 2018 ^da cocacola je za klasu bolja jedino na drugoj su opravdani strajpovi. prvoj fali hairlight (jos jedan mali stripe na bumu npr...) i da, da ne zaboravim: :blink: Belo, o prokleto belo!... Link to post Share on other sites
Recommended Posts