Jump to content

Dobio fajl i odbija da plati, what to do?


proxy

Recommended Posts

Saveti, misljenja, pomoc?

 

Poslao sam klijentu logo, bila mu je frka, pre nego sto je platio... Posle par dana kada smo se nasli zbog par nekih drugih stvari odbio je da plati. Nismo imali ugovor ali postoje mejlovi i poruke iz kojih se vidi da je dobio fajlove, da je zadovoljan i da nije platio. Obzirom da sad ima fajlove, postoji li nesto sto mogu da uradim kako bih ili izvukao dogovoreni novac ili mu uskratio koriscenje logoa?

 

Unapred hvala

Link to comment
Share on other sites

teoretski mozes, prakticno dzaba...

 

U sustini naucio si lekciju koju nisi platio tako skupo.

Koliko mislis da postoji "klijenata" koji bi pristali da ti plate a logo ces da im dodjes...nekad...

 

e sad sta sve mozes da radis je duga prica. Ali zavrsava se sa fizickim nasiljem cesto i ili psihickim bolom u nedostatku logike...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ono kako ja gledam je, ti si izgubio nekoliko sati radeci na tom logo dizajnu. On gubi ceo zivot zato sto sa takvim mentalitetom nigde nece moci da stignes. Sta god ti mislis da treba da mu u radis, da ga kaznis, nije ni blizu kolko ce taj tip sam sebe da sjebe :)

 

Ono kako ja radim je da te sitnije projekte, koje zavvrsim za dan dva, nikada ne naplacujem unapred, jedino nesto na cemu treba da radim nekoliko nedelja, tu potrazim pare u nekoliko rata. Dal me je neko zajebo, pa jeste ali broj takvih je veoma mali, za sve ove godine njih troje, i svo troje me je kasnije kontaktiralo sa ponudom da plate sta duguju samo da prihvatim da radim ponovo za njih. Neka hvala :)

 

Ono kako mozes da se zastitis je da povecas cenu rada, da ne radis logo po ceni od 50$ vec da stavis cenu od 500$ i vise, naravno moras da pruzis kvalitet koji prati tu cenu. Ovi dzeparos biznismeni kada vide te cene odmah se samoisfiltriraju. Inace ako radis za nikakve pare samo na takve seronje ces nailaziti.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ja mislim da itekako mozes da ga ganjas. Potrazi na fejsbuku stranicu "Autorsko pravo", pa ih kontaktiraj. Odmah ce ti reci da li imas osnova za tuzbu ili ne. Naravno, bolje je ako taj narucilac logo bude koristio.

 

p.s. Jasno mi je da u pitanju nije povreda autorskog ili vlasnickog prava, vec nesto sto bi potpalo pod obligacione odnose (pretpostavljam). Ali, nemoj odustajati

Link to comment
Share on other sites

Idi do njega, diktafoni, kamere... Znam da nije zakonito, ali...Recimo, čovek je čoveku dao 50 evra na zajam. Ovaj mu nije vratio i ovaj ga dobio na sudu.

A mogao bi za početak da im pošalješ preporučeno pismo. Ako koristiš gmail, onda instaliraj track mail.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...
powered by